U četvrtak, 12. ožujka 2020. godine, u 17.00 sati, u Ludwig’s Gastro Pubu na Kukuljanovu, Kukuljanovo 336, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena suradnja pivovare Kaltenberg Adria i Rijeke 2020 EPK.

Nakon konferencije, za predstavnike medija bit će organiziran kraći obilazak proizvodnog pogona pivovare te uručenje prigodnih proizvoda pivovare i Rijeke 2020 predstavnicima medija.

U 18 sati započinje zabavni dio programa. Riječ je o pilot događanju „Funky Hour“ u kojem mogu sudjelovati i predstavnici medija, a na koji su prvenstveno pozvani predstavnici ugostiteljskih objekata iz Rijeke kako bi uživo vidjeli kakav se program u suradnji Kaltenberga i Rijeke 2020 može odvijati i u njihovim ugostiteljskim objektima tijekom 2020.

Na navedenoj konferenciji za medije u 17 sati suradnju između Rijeke 2020 i pivovare Kaltenberg Adria medijima će predstaviti:

  • Emina Višnić, direktorica tvrtke RIJEKA 2020 d.o.o.
  • Gordan Putanec, generalni direktor pivovare Kaltenberg Adria d.o.o.
  • Njegovo Visočanstvo Prinz Luitpold od Bavarske, suvlasnik pivovare Kaltenberg Adria d.o.o.

U osnovi, riječ je o suradnji na brendiranju proizvoda čijom prodajom se ostvaruje crowdfunding model namijenjen djelomičnom financiranju EPK projekta. Suradnja s Kaltenbergom prva je te vrste koja se javno predstavlja. Pivo pod nazivom „Rijeka 2020 powered by Tars“ moći će se kupiti u dijelu ugostiteljskih objekata u Rijeci, ali i u dijelu maloprodajnih dućana. Kupovinom ovog proizvoda kupci posredno sufinanciraju programe EPK budući da je određeni postotak od prodaje ovog brenda namijenjen Rijeci 2020.

Predstavnici medija pozivaju se da se zadrže i nakon konferencije za medije na zajedničkom druženju i „Funky Hour“ događanju koje će se sastojati od zabavnog pub-kviza u trajanju od 60 minuta s pitanjima o projektu Europske prijestolnice kulture. Ekipe sastavljene od više osoba mogu se natjecati u kvizu i osvojiti zanimljive nagrade.