Rijeka, 18. studeni 2019. godine

NAJAVA ZA OBJAVU U MEDIJIMA

 

Projektni alati suradnje i razvoja povjerenja – radionica za aktivno građanstvo

 

Projektni alati suradnje i razvoja povjerenja četvrta je radionica modula Zajednica, kontinuiranog edukativnog programa pod nazivom Aktivni građani u aktivnom gradu koji se provodi u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Radionica će se održati sutra 19.11.2019. u RiHubu od 17 do 20 sati, a prijave na radionicu nisu potrebne.

 

Projekti koji uključuju zajednicu predstavljaju veliki izazov za unutarnju dinamiku projektnog tima, ali i za odnos koji će se uspostaviti sa zajednicom. Svaki proces kolektivnog donošenja odluka kao i produkcija različitih aktivnosti zahtijevaju od projektnog tima spremnost na suradnju, zalaganje za jedinstvo i međusobno povjerenje.

 

Na ovoj radionici mentori Sherif Rushdy i Shaku Raniga provest će polaznike kroz primjere i tehnike kolektivnog donošenja odluka te skrenuti pozornost na važnost osobnih identiteta i ponašanja u projektima za zajednicu. Sudionici će vještine razvijati na praktičnim primjerima.

Radni jezik radionice je engleski jezik.

 

Program radionica i edukacija Aktivni građani u aktivnom gradu, namijenjeni su građanima uključenima u projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, onima koji se žele uključiti, te udrugama, predstavnicima javnog sektora i građanskim inicijativama koje žele stvarati projekte korisne široj javnosti.

 

Edukativni program Aktivni građani u aktivnom gradu sastoji se od tri modula edukacije koji se provode u 2019. godini: Participacija (ili Participativno budžetiranje i odlučivanje), Suradnja (ili Društvena akcija ili Urbani i razvoj zajednice) i Zajednica (Učimo jačati zajednicu)

 

Glavni cilj radionica Aktivni građani u aktivnom gradu je poticanje novih suradnji javnog i civilnog sektora te razvoj onih načina suradnje koji najviše odgovaraju suvremenim prilikama u Rijeci.