Rijeka, 4. studeni 2019. godine

NAJAVA ZA OBJAVU U MEDIJIMA

 

Razvoj povjerenja, jedinstva i suradnje – radionica za aktivno građanstvo

 

Razvoj povjerenja, jedinstva i suradnje četvrta je radionica modula Zajednica, kontinuiranog edukativnog programa pod nazivom Aktivni građani u aktivnom gradu koji se provodi u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Radionica će se održati sutra 5.11.2019. u RiHubu od 17 do 20 sati, a prijave na radionicu nisu potrebne.

 

Kroz uvodno izlaganje polaznicima će se predstaviti važnosti unutarnje strukture zaposlenika svake organizacije, a na praktičnim primjerima razvijat će se tehnike zajedničkog donošenja odluka.

 

Program radionica i edukacija Aktivni građani u aktivnom gradu, namijenjeni su građanima uključenima u projekt Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, onima koji se žele uključiti, te udrugama, predstavnicima javnog sektora i građanskim inicijativama koje žele stvarati projekte korisne široj javnosti.

 

Edukativni program Aktivni građani u aktivnom gradu sastoji se od tri modula edukacije koji se provode u 2019. godini: Participacija (ili Participativno budžetiranje i odlučivanje), Suradnja (ili Društvena akcija ili Urbani i razvoj zajednice) i Zajednica (Učimo jačati zajednicu)

 

Glavni cilj radionica Aktivni građani u aktivnom gradu je poticanje novih suradnji javnog i civilnog sektora te razvoj onih načina suradnje koji najviše odgovaraju suvremenim prilikama u Rijeci.