Rijeka, 25. studeni 2019. godine

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Retox: Važnost i ugroženost ptica u gradovima

 

 

U ponedjeljak 25. studenog 2019. godine u 18 sati u RiHubu će predavanje o važnosti ptica u urbanim sredinama održati dr.sc. Goran Sušić, ugledni biolog ornitolog i zaštitar prirode iz Ornitološke postaje Rijeka Zavoda za ornitologiju HAZU. Gdje nestaju vrapci i što za njih možemo učiniti? Što se događa s ptičjom populacijom u gradu?

 

Retox je organiziran u suradnji s inicijativom Kvart za 5 koja provodi projekt Tematski park Ginko koji se realizira uz potporu sudioničkog programa Zelenog vala projekta Europske prijestolnice kulture.

 

U sklopu projekta Tematski park Ginko izrađeno je 30 ptičjih kućica s obilježenim kućnim brojevima koje će biti postavljene na stabla u središtu Rijeke, primarno u susjedstvu Školjić. Ptičje kućice je izradio arhitekt Ivan Juretić, a oslikali su ih pod stručnim mentorstvom učenici OŠ Nikola Tesla.

 

Retox predstavlja razgovorni format koji obrađuje teme iz civilnih i zelenih dobrih praksi – društveno osjetljivih, inkluzivnih, progresivnih, inovativnih i praktičnih inicijativa i akcija. Kroz Retox razgovore u RiHubu se građanstvu nudi platforma za umrežavanje te usvajanje praktičnog i teorijskog znanja iz svijeta civilnog i zelenog angažmana, uz pažljivo birane mentore iz Hrvatske i inozemstva.

 

 

Prijave za ovaj Retox nisu potrebne.