Rijeka, 19. studeni 2019.

NAJAVA ZA MEDIJE

 

Dokumentarni film, predavanje i diskusija

Minimalizam je tema sljedeće projekcije Revije zelenog filma

 

U srijedu 20.11.2019. godine u 18 sati u prostoru RiHuba (Ivana Grohovca 1a), održat će se projekcija i predavanje na temu minimalizma u sklopu programa Revije zelenog filma koju organizira Tranzicijska inicijativa Rijeka. Projekt Revija Zelenog filma realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koji se provodi u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Ulaz na projekciju je slobodan.

 

Revija zelenog filma će sutra ugostiti profesionalnu organizatoricu Tamaru Kajari osnivačicu i vlasnicu tvrtke “SLAGALICA organiziranje” koja će govoriti o konceptu minimalizma i načinima na koji primjena principa minimalizma može uštedjeti vrijeme i pospješiti organizaciju života. Film koji će se prikazati prije predavanja pojašnjava izreku “manje je više” koja je postala okosnica minimalističkog pokreta kao životnog stila. Mijenjanjem navika i primjenom minimalizma stvara se mentalni mir, čuva se priroda, štedi vrijeme i povećava kvaliteta života.

 

Nakon projekcije filma i predavanja, profesionalna organizatorica Tamara Kajari zainteresiranima će odgovarati na pitanja kako bi rasvijetlili sve zamke na putu do rasterećenja od nepotrebnih predmeta.

 

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.