Rijeka, 22. listopada 2019. godine

NAJAVA ZA OBJAVU U MEDIJIMA

 

Nastavlja se realizacija projekata Zelenog vala

 

Građani akcijama čišćenja i sadnje bilja obilježavaju stotu obljetnicu proglašenja Sušaka gradom

 

Budući da Sušak 23. listopada 2019. slavi stogodišnjicu od proglašenja gradom, nizom akcija čišćenja i ozelenjavanja zapuštenih površina, u okviru projekta Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. i II., grupa građana Sušačka akcija obilježava ovaj datum kako bi svoj stoti rođendan Sušak dočekao u novom, osvježenom ruhu. Program Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. i II. realizira se uz potporu sudioničkog programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnica kulture.

 

Grupa građana Sušačka akcija poziva sve zainteresirane građane da se uključe u akcije sadnje bilja i čišćenja okoliša.

 

Sadnju biljaka kojom će oživjeti centar Sušaka u sklopu prve akcije Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku I. grupa građana Sušačka akcija organizira na trgu između Građevinske tehničku škole, Graditeljske škole za industriju i obrt i OŠ Centar 23.10.2019. u 10 sati.

 

Drugu akciju čišćenja okoliša Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku II. u krugu OŠ Vladimir Gortan građani Sušačke akcije organiziraju 25.10.2019. u 10 sati, a akciju sadnje stabala i grmova 26.10.2019. u 10 sati.

 

Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku dio je je većeg projekta „U susret stogodišnjici Sušaka“ koji je pokrenula Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a poseban interes građana i inspiracija za projekt Zeleni Sušak bio je rad Josipa Kulfaneka, legende sušačko-riječkog pejzažnog vrtlarstva i čovjeka koji je ozelenio najveći dio Sušaka. Grupa građana okupljena oko inicijative Zeleni Sušak – Hommage Josipu Kulfaneku povezana je entuzijazmom i idejama o revitalizaciji Sušaka, posebice onih dijelova koji su već predugo zapušteni.