Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Civilne inicijative, RiHub, Zeleni val

Prezentacija projekata Civilnih inicijativa i Zelenog vala i informiranje za nove prijavitelje

U tijeku je još jedna kampanja ‘Uključi se!’ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, koja građane poziva da mijenjaju svoj grad, odlučuju ili volontiraju. Uključiti se mogu predlaganjem projekata na natječaje  Zeleni val i Civilne inicijative ili kao članovi Vijeća građana, koji odlučuju o prijavljenim projektima. Građani također mogu postati i volonteri Rijeke 2020, jer Europska prijestolnica kulture treba njihovu pomoć, ruku, savjet i ideju.

Prva kampanja ‘Uključi se!’ uspješno je provedena krajem prošle godine. Na poziv tvrtke RIJEKA 2020 kroz programe Civilnih inicijativa i Zelenog vala stiglo je ukupno 80 prijava, nakon čega je Vijeće građana izabralo po 11 projekta u sklopu Civilnih inicijativa i 11 projekata u sklopu Zelenog vala.

Prezentacija projekata Civilnih inicijativa odobrenih za sufinanciranje u prvom ciklusu natječaja sudioničkih programa, održat će se u RiHubu (Ivana Grohovca 1/a, Rijeka) u utorak, 4. lipnja 2019.g. u 17 sati, a prezentacija projekata Zelenog vala održat će se dan kasnije u srijedu, 5. lipnja 2019.g., također u 17 sati u RiHubu.

Putem prezentacija javnost će se upoznati s projektima izabranim od strane građana za građane. Nakon prezentacije projekata (cjelokupni događaj trajat će sat vremena), uslijedit će informativni program za nove prijavitelje/zainteresirane osobe o drugom krugu natječaja sudioničkih programa, koji je upravo u tijeku.

Podsjećamo, nove projekte koji unapređuju lokalnu zajednicu društveno-kulturnim i umjetničkim akcijama kao i projekte koji će zazeleniti Rijeku (Civilne inicijative i Zeleni val) moguće je predložiti do 19. lipnja 2019.g., a rok za prijavu u Vijeće građana, koje između pristiglih prijava ocjenjuje projekte te ih predlaže za financiranje je 6. lipnja 2019.g.

Više informacija potražite na linku, putem mail adrese ukljucise@rijeka2020.eu, na telefon 091-612-6314, ili dolaskom u RiHub, na adresi Ivana Grohovca 1/a radnim danom između 12 i 13, odnosno 16 i 17 sati.

RIJEKA 2020 novom kampanjom ‘Uključi se!’ još jednom pokazuje jasnu namjeru da aktivno u proces realizacije projekta Europske prijestolnice kulture uključi građane i pokaže kako jedino bliskom suradnjom svih uključenih partnera i samih građana možemo realizirati uspješan projekt, koji će dugoročno unaprijediti kulturu i kvalitetu života u Rijeci.