Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Prezentiramo i učimo

Unity in Diversity je koncept ujedinjavanja različitosti na globalnom planu. To je koncept koji promovira toleranciju na svim društvenim planovima: religijskim, lingvističkim, rasnim, kulturalnim, socijalnim i političkim i zalaže se za shvaćanje da je upravo različitost ta koja nas obogaćuje, a ne razdvaja.

Unitiy in Diversity je od 2000. godine i službeni slogan/moto Europske unije, a upravo se sada u Firenci (Italija) odvija globalna konferencija s istim nazivom na kojoj sudjeluje i Rijeka 2020. Na konferenciji će svoja izlaganja imati  uvaženi kulturni stručnjaci, nobelovci, znanstvenici, umjetnici i aktivisti koji se u svom radu zalažu za prihvaćanje različitosti kroz različite prakse. Neke od glavnih tema konferencije su aktualni problem migracija i potencijalni načini rješavanja kroz interkulturalni dijalog između gradova, kulturne politike i Europska prijestolnica kulture.

U naredna tri dana pročelnik za kulturu Ivan Šarar će predstaviti riječku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, te će sudjelovati na korisnim predavanjima. Kako nam je i sam javio: “Prezentiramo naš rad i učimo”.

 000