Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Učionica, Vijesti

Produžen rok za prijavu na Lab for European Project Making

Riječki kulturni djelatnici i djelatnice, s posebnim naglaskom na producente i menadžere u kulturi, u nadolazećem periodu imaju jedinstvenu priliku besplatne i sveobuhvatne edukacije iz upravljanja međunarodnim kulturnim projektima te priliku za umrežavanje i realizaciju vlastitih projektnih ideja.

Naime, u tijeku je poziv za 30 sudionika edukacijskog ciklusa Lab for European Project Making u organizaciji gradova nositelja titule Europske prijestolnice kulture, Rijeke 2020, Novog Sada 2021 i Temišvara 2021 a rok za prijavu produžen je do 15. rujna.

Ovaj izuzetno koristan program osmišljen je u tri modula, od kojih se prvi (Publika) održava u Temišvaru u prosincu 2017. godine, drugi (Produkcija) u Novom Sadu u travnju 2018. a posljednji (Program/Politika) u Rijeci u srpnju iste godine.

 

Teme

Prvi će pokriti teme kao što su razvoj i uključivanje publike, komunikacija, volonterstvo, razvoj zajednice i participativno budžetiranje. Drugi će se modul baviti organizacijom događanja, logistikom, javnim prostorima, brendiranjem, marketingom i upravljanjem ljudskim resursima. Riječki modul u fokusu ima razvoj programa, umrežavanje, koprodukcije, dugoročno budžetiranje, kulturnu politiku i prikupljanje sredstava.

Za polaznike to znači da će tijekom devet dana obuke u svakom od triju gradova proći kroz intenzivne radionice, predavanja, simulacijske vježbe i druge radne metode, te se posljedično uspješnije uključiti u međunarodnu kulturnu suradnju.

 

Mentori

U tom će im pomoći brojni međunarodni stručnjaci. Neki su od njih Birgitta Persson (Olivearte), Dušan Kovačević (festival Exit), Cristina da Milano (razvoj publike), Francois Matarasso (participativna umjetnost i umjetnost zajednice), Chris Torch (umjetnički ravnatelj Temišvara 2021), Wolfram Gernot (interkulturna komunikacija), Julia Pagel (generalna tajnica NEMO-a), Adam Jeanes (Music/Arts Council, UK) i drugi.

 

Osam kandidata iz Rijeke

Program je prvenstveno namijenjen potencijalnim i sadašnjim kulturnim djelatnicima, producentima i projektnim menadžerima iz gradova nositelja titule Europske prijestolnice kulture. Svaki od gradova (Novi Sad, Temišvar i Rijeka) odabrat će po osam kandidata te im pokriti sve troškove sudjelovanja (putni troškovi, smještaj, hrana, edukacija). Partnerski gradovi na projektu, Matera 2019, Plovdiv 2019 i Elefsina 2021, odabrat će preostalih šest polaznika.

Programom se želi postići kulturna premreženost i učinkovitija izgradnja kulturnih kapaciteta Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke, Mađarske i Italije, odnosno jačanje zajednica i mreža voditelja kulturnih projekata.

 

Prijava

Uvjeti za prijavu te detalji programa nalaze se OVDJE.

Prijavnica se nalazi na POVEZNICI.

Odabrani kandidati o izboru će biti obaviješteni do 1. listopada 2017.