Program – programski pravci i program +

Pripremili smo strogo profiliranu umjetničku strategiju sa sedam međuovisnih i neprekidnih struja – nazivamo ih Programski pravci (Flagships) – koji mogu rasti i prilagođavati se.

Svaki programski pravac vodi suradnja između dviju ili više kulturnih institucija ili neovisnih umjetničkih organizacija.

27 susjedstava

27 susjedstava

27 zemalja Europske unije čini europsko susjedstvo Hrvatske.
Doba moći

Doba moći

Programski pravac Doba moći bavi se Rijekom kao laboratorijem europske povijesti, svijesti i savjesti.
Dopolavoro

Dopolavoro

Dopolavoro podrazumijeva osmišljeno slobodno vrijeme nakon rada, ali i post-radničku Europu.
Dječja kuća

Dječja kuća

Dječja kuća ugrađuje kreativnost u slobodno vrijeme mladih, a dugoročno gradi temelje za sadržajniju odraslu dob.
Kuhinja različitosti

Kuhinja različitosti

Kuhinja različitosti posvećena je migracijama i manjinama, neobičnim spojevima glazbe, kulinarstva, umjetnosti i aktivizma.
Lungomare Art

Lungomare Art

Serija od jedanaest trajnih instalacija suvremene umjetnosti inspiriranih Kvarnerom, postavljenih na deset lokacija duž kvarnerske obale i na otocima.
Slatko i slano

Slatko i slano

Slatko i slano obnavlja urbane prostore na izdisaju u samome srcu grada.

Program plus

Civilne inicijative

Civilne inicijative

Aktivna participacija građana u proizvodnji kulturnih programa uz poticanje odgovornosti za odlučivanje o relevantnosti prijavljenih kulturnih programa za širu zajednicu.
Karneval

Karneval

Više od 50 000 ljudi svake se godine okuplja na riječkim ulicama kako bi sudjelovali u ovom događaju, zimi i usprkos vremenskim prilikama ili događajima u svijetu.
RiHub

RiHub

RiHub je mjesto susreta, razmjene i zajedničkog djelovanja.
Konferencije

Konferencije

Planirana događanja doprinose razvijanju inovativnih i interdisciplinarnih pristupa suradnji, promociji lokalne kulturne i umjetničke scene, povećanju transnacionalne mobilnosti, profesionalnom razvoju, umrežavanju, razmjeni iskustava, znanja i ideja.
Učionica

Učionica

Učionica je integrirani program učenja za daljnju izgradnju kapaciteta kulturnog sektora i osnaživanje lokalne zajednice, pri čemu se istovremeno razvijaju transverzalne vještine i specijalizirana znanja i iskustva.
Zeleni val

Zeleni val

Europska prijestolnica kulture želi doprinijeti pozitivnoj evoluciji gradskih veduta, poboljšanju mikroklime na ulicama i trgovima grada i razvoju ekološke svijesti građana.