Čandekova, urbane legende grada, punk, industrija, alternativa, tehnička kultura, radiovalovi, ISS – međunarodna svemirska stanica, solarna energija, zvukovi svemira, NASA, MIT laboratoriji, inovatori, urbana solana, grafiti, INA rafinerija… svemu je tome zajednički nazivnik susjedstvo Turnić-Mlaka.

Susjedstvo Turnić-Mlaka objedinjuje dvije riječke četvrti povezane urbanim životom industrijskog nasljeđa modernizma i socijalizma te stvaranjem i razvojem riječke alternativne scene. Prisutnost i vidljivost tehničke kulture i industrijske zone s jedne strane i radničkih naselja visokih nebodera s druge ishodišta su programa koji okuplja zajednicu na različite načine. 

Posebnost naselja očituje se i u u programu koji započinje izložbom u Galeriji Nebeskoj evocirajući sjećanja na Neboder smrti i umjetničku inicijativu spašavanja nebodera iz 2004. godine. Turnić-Mlaka we have a problem program je radioamatera koji priređuju svakodnevno slušanje zvukova iz dubokog svemira i petominutno spajanje s ISS-om – međunarodnom svemirskom stanicom. Potvrdila NASA! Turnić-Mlaka imaju svoj MIT (Mlaka i Turnić) koji je spojen s francuskom silicon valley institucijom The Camp. Ima još. Slet na nogometnom igralištu Robert Komen, jutra poezije i nezaboravni i neponovljivi Čovjek laser.