Sveučilišni Kampus je kroz rezidencijalni program za umjentike „Vitamin D“ ugostio hrvatskog umjetnika Darka Fritza koji se predstavlja hortikulturnom intervencijom u prostoru „I’m not a robot“.

Izvodi ju u suradnji s udrugom „4 grada Dragodid“, KD Čistoća d.o.o., Savezom udruga Molekula iz Rijeke i brojnim sugrađanima sudionicima majstorskih radionica suhozidne gradnje. Umjetnički projekt „I’m not a robot“  privremena je hortikulturna umjetnička instalacija umjetnika Darka Fritza koja se priprema se na lokaciji sveučilišnog Kampusa, u okružju zgrada sveučilišta, ‘zelenom’ području kampusa. Osim ostvarenja kulturnog toposa, namjera je da umjetnička intervencija pridonese kvalitativnom unapređenju korisnika i posjetitelja Kampusa.

Darko Fritz – Umjetnik, istraživač, kustos suvremene i medijske umjetnosti, grafički dizajner i oblikovatelj izložbi. Studirao je arhitekturu na Sveučilištu u Zagrebu [1986 – 1989] i vizualnu umjetnost na Rijksakademie van Beeldende Kunsten u Amsterdamu [1990. – 1992.].

U svom umjetničkom radu koristi razne medije – kritički prateći razvoj tehnologije (od 1988. koristi video) koja mijenja društvo, no ostvaruje i niz projekata u netipičnim medijima i u javnom prostoru, kao što su regulacija tramvajskog prometa i hortikulturalne instalacije. Preuzima gotove medijske sadržaje, primjerice obavijesti o serverskoj grešci na internetu (Internet koristi kao umjetnički medij od 1994.), koje transponira u druge medije, organske ili nisko i visokotehnološke.

Udruga 4 Grada Dragodid – osnovana je 2007. godine, a počeci djelovanja sežu još u 2002., kad je održana prva međunarodna suhozidna radionica u selu Dragodid kod Komiže na Visu. Danas su prisutni na raznim lokalitetima diljem hrvatske obale i u drugim zemljama; sjedište udruge je u Šapjanama kod Rijeke, a glavna radionica održava se u selu Petrebišća na Učki.

Glavne aktivnosti udruge su organizacija i vođenje suhozidnih radionica te provođenje istraživanja suhozidne baštine u suradnji s lokalnim partnerima, izvornim nositeljima umijeća gradnje suhozida i poznavateljima lokalnih tradicija.