Pehlin, riječka četvrt s dugom povijesti periferije, danas je najprepoznatljiviji kao multikulturna zajednica. Uz hrvatsko stanovništvo, ovdje žive i svoje kulturne specifičnosti njeguju zajednice Roma i Čeha te mnoge druge zajednice. Na Pehlinu djeluju i brojne karnevalske skupine, a Pehlinski feštari jedni su od pokretača Riječkog karnevala. I to nije sve!

Pehlinska inicijativa objedinjava različitosti sa željom da se potakne međusobno upoznavanje i bolje razumijevanje onih koji tamo žive, ali i onih koji će Pehlin tek posjetiti.

Različite lokacije, koncerti, izložbe, zborovi i priredbe, uz obilje gastronomskih delicija uklopljenih u pehlinski program koji započinje Đurđevdanom – tradicionalnom feštom pehlinske romske zajednice, a završava Majevom zabavom češke nacionalne manjine i sve između ono je zbog čega se osjećamo Zajedno u različitosti. 

Posebno treba obratiti pozornost na program Osnovne škole Pehlin Bogatu djecu uče ljudi, siromašnu ekrani, s kojim se povezuje i europsko susjedstvo Timișoara 2021 iz Rumunjske.