Kod nas nema bacanja, a od raznog otpada izrađivat ćemo držače pribora za pisanje i crtanje koji imaju različite kreativne čudovišne oblike.

Od korištenih praznih i opranih limenki zapremine cca 400 grama i tekstilnog materijala namijenjenog otpadu, primjerice jeansa i sl., izrađuju se držači pribora za pisanje i crtanje (olovke, flomasteri, tehničke i kemijske olovke i sl.)

Postupak izrade odvija se tako da se limena konzerva oblijepi s vanjske strane tekstilom uz upotrebu silikonskog ljepila. Na tekstil se potom lijepe ostali materijali koji služe ukrašavanju našeg uratka, primjerice oči od stiropora, obrve od čupavih materijala, usta i zubići od tekstila, kao i ruke i noge od kartona na kojeg je također zalijepljen tekstil. Ideja je napraviti držač za pisači pribor koji bi imao obličje čudovišta, ali nisu isključene ni ostale teme ukoliko djeca imaju neku određenu ideju za ukrašavanje limenke. Polaznici mogu na radionicu donijeti svoj materijal, a to su limene konzerve, tekstil, karton. Svoje uratke polaznici mogu ponijeti sa sobom.

Prijava: prijave.programi@gkri.hr, s naznakom naziva programa na koji se vrši prijava.