Kreirajte vlastiti lik Svemirca, osmislite njegov govor od predmeta iz svakodnevnog života i stvorite svoju jedinstvenu svemirsku priču u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka!

U ovoj radionici djeca kreiraju svoj vlastiti lik svemirca (ime, pokret, karakter), ali postoji jedna vrlo važna stvar – JEZIK! Kako Svemirci razgovaraju? Kako zvuči njihov jezik? Zadatak djece je kreirati govor Svemirca ponuđenim materijalima i predmetima iz svakodnevnog života (fleksibilne tube, žlice, vilica, svirajuće čaše s vodom, papir i drugi materijali). Improviziraju i istražuju. Zatim Svemirci zajedno s voditeljem stvaraju petominutnu plesnu dramu ili etidu u kojoj na svemirsku glazbenu podlogu stvaraju svoju jedinstvenu svemirsku priču koji se iz običnog svemirskog govora pretvara u snažan galaktički koncert koji pretvara njihov planet u sigurno mjesto za život!

Voditeljica radionice je Mihaela Sirotnjak Železnik, osnivačica i umjetnička voditeljica Teatra Oz, autorica, redateljica, glumica i skladateljica scenske glazbe.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail: andrea.sikljan@gkl-rijeka.hr s naznakom naziva programa i odabranog termina.