Obiteljska ekspedicija i radionica na kojoj se prolazi kroz vrijeme, otkrivaju prostori nekadašnje tvornice papira Hartera te pronalaze predmeti koji dobivaju novu namjenu kroz otiskivanje i crtanje na torbe i majice.

Jednom davno jedna tvornica u kanjonu Rječine proizvodila je papir. Znaš li što je danas od svega toga ostalo? Pozivamo te na ekspediciju u centru grada. Otkrij zaboravljene djeliće Hartere. Komade strojeva, prirode, povijesti i “svačega nečega”. Otisni ih na torbu ili majicu. Dodaj koju šaru ili liniju da postanu nešto potpuno novo. Željezna matica postaje prozor svemirskog broda. Komad starog papira teglica za rožice. List smokve propeler neke super vjetrenjače. Tko zna što ti sve ostaci Harterine prošlosti mogu reći. Mjesni odbor Hartera zove te da dođeš i otisneš budućnost Hartere!

U Harterinu ekspediciju i otiskivanje uputit ćemo se sa mladim riječkim dizajnerom i članom Mjesnog odbora Hartera Marinom Nižićem.

Mjesni odbor Hartera zajednica je u nastajanju koja kroz projekt ‘Kvartera’ građane/ke okuplja oko vizije razvoja prostora tvornice papira Hartera i područja Vodovodne i Ružićeve ulice u buduće društveno-kulturno središte ovog dijela Rijeke.

Ekspedicija i radionica obiteljskog su karaktera te u njima djeca sudjeluju zajedno roditeljima ili starijim/om članom/icom obitelji. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca na poveznici.