Postanite dio dvodnevnog improvizatorskog ansabla kroz istraživanje i igru sa zvukovima, efekatima i glasom. U Tvornici zvuka stvarat će se i slušati glazba koja ide mnogo dalje od one koju svakodnevno čujemo na radiju, televiziju ili raznim online kanalima.

Tvornica zvuka je dvodnevni radionički program za glazbenike budućnosti (10 – 12 godina ) pod vodstvom glazbenika, skladatelja i pedagoga Nenada Sinkauza. Na ovoj radionici elektroničke i improvizirane glazbe djeca se upoznaju s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima te uz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme uče osnove improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije.

Nenad Sinkauz je magistrirao etnomuzikologiju u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i izvođač u glazbenim, plesnim, kazališnim i multimedijskim projektima. 2002. godine osniva sastav East Rodeo u sklopu kojega surađuje s nizom međunarodnih jazz i rock glazbenika, spajajući avant-rock, živu elektroniku, noise, eksperimentalnu i improviziranu glazbu. Tvornicu zvuka je 2016. godine osmislio i pokrenuo zajedno s muzikologinjom Davorkom Begović u sklopu programa Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra Zagreb.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca na poveznici.