Mjesec dobre dječje knjige, kao najveće regionalno slavlje čitanja od najmanjih nogu, u Gradskoj knjižnici Rijeka 2020. okuplja niz kreativnih i edukativnih radionica, šetnji, knjiških igri i gostovanja.

Mjesec dobre dječje knjige književna je manifestacija koja obuhvaća niz promotivnih aktivnosti čitanja. Namijenjena je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilj je ovom manifestacijom skrenuti pozornost na važnost odabira dječje knjige te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke. Manifestacija se održava od 2012. pod nazivom Tjedan dobre dječje knjige.

Godine 2020. Tjedan postaje Mjesec dobre dječje knjige, čime se obilježava kraj jedne ere,  i početak nove – Dječji odjel Stribor seli se u Dječju kuću!

U sklopu programa održavaju se knjižne igre i kvizovi, predstavljanje knjiga i njihovih autora (pisaca, ilustratora i prevoditelja), pripovijedanja, čitanja, razgovori, radionice s razvojnim ciljem doživljavanja priče, čitateljske rasprave, oslikavanja, čitateljsko istraživanje, vizualni doživljaji i izložbe.

Posebna planinarsko-čitateljska akcija Svi u Šumu Striborovu! okuplja obitelji i sve ljubitelje šetnje i dječje priče u zajedničku aktivnost koju redovito, u proljeće i u jesen, od proljeća 2011. zajednički organiziraju Planinarsko društvo Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka.