Projekcije animiranih filmova u riječkim kvartovima i drugim balthazaroidnim mjestima.

Da bi se istaknula povezanost Rijeke i Balthazargrada, profesor Balthazar stiže u riječka susjedstva. Tijekom kolovoza i rujna održava se desetak projekcija najzanimljivijih epizoda animiranog serijala na deset različitih mjesta, od Korza do kvartovskih parkića. 

Želja je pokazati povezanost s vrijednostima koje proizlaze iz serijala Profesor Balthazar, da se uz projekcije i ostale sadržaje djeca, ali i svi ostali građani druže, upoznaju i dijele iskustva.

Budući da su likovi u animiranom serijalu uglavnom predstavljeni kroz njihova zanimanja (dirigent, policajac, svjetioničar, urar, pekar, poštar, slastičar, liječnik…), kao što je i priličilo stanovništvu radničkog Balthazargrada, tako su uz projekcije organizirana i druženja s obrtnicima i radnicima nekih od zanimanja koja se pojavljuju u Profesoru Balthazaru. Djeca i roditelji mogu donijeti cipele na popravak postolaru ili odjeću švelji, šišati se ili popraviti satove. Na taj se način, uz projekcije crtanih filmova na otvorenom, podsjećamo kako smo se družili i kako smo živjeli u vrijeme profesora Balthazara. Programom se želi pokazati da je Rijeka Balthazargrad u kojemu se susreću različiti ljudi, s različitim problemima i brigama, a profesor Balthazar može biti svatko od nas, pomažući svojim sugrađanima ili barem doživljavajući svijet kao mjesto u kojemu ne postoje razlike između ljudi i u kojemu mašta, prijateljstvo i altruizam pobjeđuju.