Predstava za najmlađe Oh la la kazalište je iz kovčega: igra riječi, boje i ritma.

Ovaj jedinstveni projekt osmišljen je upravo za program Dječje kuće i njezin potprogram Priče s krova. U njemu se sjedinjuju francuski, slovenski i hrvatski jezik s obzirom na to da ga izvode glumci iz triju koprodukcijskih kuća.

Redateljica Mateja Bizjak Petit, u čijoj se Dječjoj kući u francuskome gradu Tinqueux 

godišnje održava iznimno zanimljiv festival poezije i umjetnosti za djecu i mlade, otvara dijalog između poezije, riječi i melodija različitih jezika, likovnosti i lutkarstva. Predstava za najmlađe Oh la la plod je suradnje jednoga od najoriginalnijih i najomiljenijih književnika i dječjeg pjesnika Bernarda Friota (FR) i slavnog ilustratora Hervéa Tulleta (FR), poznatoga i po svojim popularnim slikovnicama za najmlađe, performerskim čitanjem knjiga te dinamičnim radionicama za djecu.

Osnova je predstave činjenica da su sva djeca na svijetu, bez obzira na različite kulture i običaje, vrlo slična. Njihov je zajednički element igra! Igra kao najbolji predvodnik spoznavanja i upoznavanja svijeta. Svoga i onoga koji nas okružuje. Igra je jedan od ključnih elemenata važnih za razvoj čovjeka, njegova motoričkog i senzoričkog razvoja, intelektualnog i društvenog razvoja te razvoja njegova jezika. A kazalište je igralište! Prostor za empatiju, sudjelovanje i neagresivno komuniciranje. Sadržajno, riječi iz naslova odražavaju: Oh – boju / la – riječ / la – ritam te čine kolaž igre bojama, riječima i ritmom. I to sa što više ideja!