Interaktivna radionica za učenike o kompleksu bivše tvornice Rikard Benčić.

Priča o Benčiću interaktivna je radionica u trajanju od dva školska sata za jedan razred, a obrađuje nastanak kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić i njegovu budućnost, s naglaskom na programe za djecu u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i izgradnju prve Dječje kuće u Hrvatskoj. Radionica se temelji na aktivnostima pomno osmišljenima kako bi djeci omogućila okvir za samostalno istraživanje i otkrivanje komadića povijesti i budućnosti kompleksa.

Osim što se temelji na interaktivnim metodama, specifičnost je radionice činjenica da se održava na licu mjesta – u kompleksu Benčić. To potiče povezivanje učenika s određenim mjestom i pomaže u uspostavljanju odnosa i razumijevanju vlastite okoline, čime se stvara podloga za preuzimanje aktivnih uloga učenika u vlastitim zajednicama.

Radionica je prikladna za izvođenje u sklopu nastave iz različitih redovnih i izbornih predmeta kao što su, primjerice, Povijest, Moja Rijeka, Građanski odgoj i obrazovanje ili Sat razredne zajednice, i otvorena je za sve škole iz Rijeke i okolice.