Stalni postav broda Galeb – oživjeli brod simbol je i svjedok političke i društvene povijesti 20. stoljeća.

Nekadašnji vojni brod, koji je svjetsku slavu stekao kao ploveća rezidencija jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita tijekom njegovih državničkih putovanja, doživljava temeljitu rekonstrukciju i postaje prvi hrvatski brod-muzej.

Muzejski se postav proteže kroz pet paluba ovog 117 metara dugačkog broda, nudeći posjetiteljima različite sadržaje: od obilaska rezidencijalnih prostora u kojima je Tito ugošćivao brojne svjetske državnike, do razgleda kormilarnice, brodskih kabina ili strojarnice u kojoj se nalaze originalni Fiatovi brodski motori iz 1938. godine. Originalnim predmetima, fotografijama i multimedijalnim sadržajima prikazane su osnovne teme stalnog postava. Jedna od njih priča je o stvaranju Pokreta nesvrstanih i važnosti ideja koje je Galeb pronosio na svojim „putovanjima mira“ u zemlje Europe, Afrike i Azije, a unutar druge tematske linije povijest broda isprepleće se s burnom poviješću Rijeke tijekom 20. stoljeća. U nekadašnjim mornarskim spavaonicama posjetitelji mogu saznati kako je bio organiziran život na vojnom brodu, a intervjui s nekadašnjim mornarima i časnicima Galeba odgovaraju na pitanje što je značilo biti dio posade broda mira.

Autorice stalnog postava kustosice su Muzeja grada Rijeke Nataša Babić (HR) i Ema Makarun (HR). Jedan od suradnika na stalnom postavu cijenjeni je povjesničar Tvrtko Jakovina (HR), a za izradu videomaterijala zadužena je nagrađivana redateljica Mila Turajlić (RS). Dizajn postava potpisuje Nikolina Jelavić Mitrović (HR).