Umjetnička audiovizualna instalacija o vremenu, o prirodnim i povijesnim mijenama na starim bazenima Školjić.

Umjetnička audiovizualna instalacija Anakrono kupalište njemačkog umjetnika Heinera Goebbelsa koncipirana je kao svojevrsna komunikacija kroz vrijeme, promišljeno se referirajući na prirodne i povijesne promjene. 

Smještena na starim bazenima Školjić, Goebbelsova instalacija donosi nov život tom značajnom, a zapuštenom prostoru, otkrivajući njegove „mnogostruke temporalnosti“ i promjene kroz vrijeme. Problematika promjene tematski je sinkronizirana s programskim pravcem Doba moći koji istražuje upravo dinamiku povijesnih mijena i odnosa moći što koordiniraju ostale društvene transformacije. 

Goebbels bazenima daje nov, poetičan život, prikazujući ih kao mjesto komunikacije i konfrontacije tehnoloških i nevidljivih sila koje ljudi ne mogu kontrolirati. 

Skladatelj i redatelj Heiner Goebbels jedan je od najvažnijih predstavnika suvremene glazbene i kazališne scene. Njegove skladbe za ansamble i velike orkestre koje izdaje Ricordi Berlin trenutačno se izvode širom svijeta, kao i nekoliko njegovih glazbenih kazališnih djela i koncerata. Kreirao je raznolike zvučne i videoinstalacije koje su prikazale važne europske institucije kao što su Artangel, London, MAC, Lyon, Muzej Mathildenhöhe Darmstadt i Staatliche Kunstsammlungen Dresden. Suradnik za video je René Liebert (DE). 

Program Anakrono kupalište dio je projekta Profesure Georga Büchnera u Centru za medije i interaktivnost na Justus Liebig Universität iz Giessena.