Umjetnik radnje koje se uobičajeno događaju unutar “četiri zida” prenosi na ulicu: tu se odmara, kuha, pije, jede, spava i pruža gostoprimstvo.

Casa = kuća

Barricata = barikada

Barricasa = barikuća

Na frekventnome mjestu u središtu grada nailazimo na sadržaj privatnoga riječkog stana. Ispražnjen stan donekle zadržava svoju funkciju – povezan cijevima i kablovima sa stanom izmještenim na ulicu, napaja ga poput krvnih žila i opskrbljuje strujom i vodom. Instalacija nam priječi prolaz, ali nas istodobno poziva da se zavalimo u udobne naslonjače i pričekamo ručak koji se priprema. Domaćin nije osoba kojoj izmješteni stan pripada, već talijanski umjetnik koji iz uloge gosta Europske prijestolnice kulture i gosta pravoga vlasnika stana prelazi u ulogu onoga koji ugošćuje. Parazitirajući 24 sata na izvornom domaćinu, čiji stan izvrće na ulicu poput džepa, Giovanni Morbin slučajnim prolaznicima pruža gostoprimstvo u obliku ugodna razgovora, kave i obroka ili naprosto mjesta za predah od dana. Slično rampama u radu automaTic, Morbin blokira prolaznike kako bi ih pozvao da zakorače u neobičnu barikadu. Nešto što je na prvu sumnjivo, nezgodno i potencijalno frustrirajuće, ubrzo se izvrće u zabavno, zanimljivo i opuštajuće iskustvo.

Intervencija je inspirirana razglednicom iz 1920. (vrijeme regentstva Gabrielea D’Annunzija) koja prikazuje barikadu od namještaja na početku današnje Ulice žrtava fašizma (tadašnja Via XX Settembre) u Rijeci.