Izložbena instalacija sastavljena od, za ovu prigodu osmišljene, kartaške igre Otvorene luke – igre prizivanja i popratnih vizualnih i tekstualnih materijala pomoću kojih se govori o lukama, povezanosti i suradnji.

Ova izložbena instalacija skupine Global Ports Authority, koju čine Max Haiven (CA), Cassie Thornton (US) i Oliver Lerone Schultz (DE), u središte zanimanja stavlja luke, lučke gradove i narode diljem svijeta. Instalacija je sastavljena od, za ovu prigodu osmišljene, kartaške igre Otvorene luke – igre prizivanja i popratnih vizualnih i tekstualnih materijala.

Nizom događaja i javnih intervencija Global Ports Authority predstavlja karte kao sredstvo otkrivanja, slavljenja, ubrzavanja, uljepšavanja i pričanja priča o povezanosti i suradnji, što je oduvijek karakteriziralo luke poput Rijeke.

Luka se ovdje uzima u širokom značenju – ne samo u standardnim okvirima pomorskih  i zračnih luka već općenitije, u smislu prijelaznih, međusobno povezanih i prolaznih zona, arhitektura i institucija koje obuhvaćaju migracije ljudi i transport roba te područja između uvoza i izvoza, unutarnjeg i vanjskog, domaćeg i stranog.

Igre kao što su šah, dama, go ili backgammon shvaćaju se ozbiljno, kao portal u drukčije stvarnosti, kojim su se tisućama godina – i to upravo preko luka – svijetom širile kultura povezanosti i druželjubivosti, nedopušteni oblici solidarnosti i skrivene poruke ili značenja. Global Ports Authority razvio je igru koja ističe važnost otvorenosti i nudi rješenja za svijet koji je izletio s rute.