BADco., vjerojatno najznačajnija skupina suvremene hrvatske izvedbene umjetničke scene, predstavlja se trilogijom koju čine njihove najnovije predstave koje izvode na neobičnim mjestima. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatskih katastrofa. Od svoga osnutka 2000., BADco. se uz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sustavno

BADco., vjerojatno najznačajnija skupina suvremene hrvatske izvedbene umjetničke scene, predstavlja se trilogijom koju čine njihove najnovije predstave koje izvode na neobičnim mjestima. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatskih katastrofa.

Od svoga osnutka 2000., BADco. se uz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sustavno bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja, strukturirajući svoje projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova. Rekonfiguracija etabliranih odnosa izvedbe i publike, propitkivanje perspektivnih datosti i arhitektonike izvedbe, problematizacija komunikacijskih struktura – sve to čini BADco. međunarodno relevantnim umjetničkim fenomenom, a nastup njegovih članova jedinstvenim izvedbenim doživljajem.

Njihove predstave i instalacije izvedene su na najznačajnijim festivalima i u institucijama u zemlji i svijetu, primjerice Julidans u Amsterdamu, u La MaMi i PS122 u New Yorku, na festivalu Tanz im August i u kazalištu Volksbühne u Berlinu, na bečkom festivalu Tanzquartier i Steirischer Herbst u Grazu te na 54. Venecijanskom bijenalu.