Predstava koja suočava dva pogleda – pogled letača i lakoće i pogled ograničenosti ljudskog života, izvodi se na specifičnoj lokaciji Grobničkog polja gdje su u suživotu modernistički ideal brzine i prirodni okoliš.

Predstava se premjerno izvodi u srpnju 2020. na specifičnoj lokaciji Grobničkog polja, u okruženju automotodroma, aerodroma, autoceste, carting trkališta, iskopa i dalekovoda. Ova po mnogočemu iznimna lokacija sažima sve ideale moderniteta kojima se BADco. bavi u trilogiji: infrastrukturu brzine, komunikacijske veze, elektrifikaciju, vizionarski odnos prema lakoći i izgradnju, ali sve stopljeno s prirodnim i dobro očuvanim, živim okolišem. Utoliko ova jedinstvena lokacija na iznimno zanimljiv način suživljava modernistički ideal brzine i neurbani, prirodni okoliš.

Specifičnim postavom gledanja, predstava konfrontira dva pogleda – pogled letača, avijatičara, čovjeka lakoće, i pogled ograničenosti života i ljudskog vijeka.

Naslov Rad panike korespondira s naslovom hrvatskog prijevoda knjige Grad panike teoretičara i filozofa Paula Virilioa (FR).

Dok terorizam proizvodi događaje kao nesreće, kao poništenja kontinuiteta, rad sigurnosti proizvodi dvostruko poništenje, negaciju negacije, gotovo estetsku operaciju na površini transparentnoga grada. Grada preosvijetljenog i nadgledanog, ali i grada koji proizvodi paniku kontrolom javnih prostora te razgraničenjima među društvenim skupinama, zatvaranjem prema imigrantima i redistribucijom tijela u prostoru.

Istodobno s porastom rada, u području sigurnosti raste opća društvena nesigurnost – nestabilnost zapošljavanja, imaginiranje prijetnji i drugi katastrofični scenariji.