Autor daruje po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke i organizira zajednički performans u povodu obilježavanja Praznika rada 1. svibnja 2020. na Titovu trgu u Rijeci.

Zajednički Manifest komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke projekt je u kojem autor daruje po jedno numerirano i potpisano djelo svim građankama i građanima Rijeke i organizira zajednički performans u povodu obilježavanja Praznika rada. Zadaća je programa potaknuti svijest lokalne zajednice o osnovnim radničkim pravima i klasnim odnosima u društvu, kao i strategijama otpora i borbe za radnička prava aktivnim sudjelovanjem u razvoju mreže osviještenoga građanstva koje će predstavljati svoje stavove i braniti svoja prava u fizičkom i virtualnom, javnom i medijskom prostoru koristeći se otisnutim pojedinačnim slovima teksta Komunističkog manifesta koji je pretvoren u tisuće autentičnih umjetničkih djela za građanstvo Rijeke. Autor će umjetnička djela u obliku prvomajskog performansa na Titovu trgu, u suradnji s volonterima i s građanstvom Rijeke, pokušati okupiti u zajedničku knjigu kao osnovu za buduća udruživanja i aktivistička djelovanja.  

S pretpostavkom da će svaki građanin i svaka građanka Rijeke posjedovati po jedno slovo Zajedničkog Manifesta komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke, namjera je svakoga sljedećeg 1. svibnja pozvati Riječanke i Riječane na ujedinjenje u proslavi Praznika rada čitanjem, slaganjem i redistribuiranjem naše zajedničke revolucionarne knjige.

Autor projekta je Nemanja Cvijanović (HR). Autor dizajna je Mario Aničić (HR). U realizaciji performativnog dijela projekta sudjeluje volonterski tim Rijeke 2020 i građanstvo Rijeke.