Retrospektivna izložba posvećena umjetnici neoavangarde Nan Hoover i njezinu pionirskom radu u području medijske umjetnosti.

Desetak godina nakon smrti Nan Hoover (1931. – 2008.), neoavangardne umjetnice koja se zahvaljujući svojemu pionirskom doprinosu razvoju novomedijske umjetnosti u drugoj polovici 20. stoljeća zauvijek upisala u povijest, riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti posvećuje joj retrospektivnu izložbu pod nazivom Pokretna slika je živa. 

Početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća Nan Hoover prešla je sa slikarstva na umjetnost performansa i videa, medija koji je u to vrijeme bio nešto posve novo, i preselila se iz SAD-a u Nizozemsku. Ondje se susrela s kamerom i tako je započelo njezino istraživanje toga novog alata. Njezine eksperimente s pokretnom slikom, performansom, fotografijom i svjetlosnim instalacijama povezuje percepcija prostora, prisutnost i primjena svjetla, stvaranje sjena i ljepota čiste boje. Riječ je o minimalističkim radovima poetskih dimenzija koji propituju intimnost i postojanje same umjetnice te ostavljaju dubok dojam na posjetitelje. Ova izložba otkriva novo kognitivno iskustvo vremena, medija i prostora.

Kustosica izložbe je Sabina Salamon (HR).