Program usavršavanja namijenjen filmskim producentima, koji okuplja više od stotinu stručnjaka iz područja europske audiovizualne industrije.

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) jedna je od vodećih europskih organizacija koja se već trideset godina brine o profesionalnom usavršavanju filmskih producenata u Europi i izvan nje te organizira niz edukacija među kojima je najpoznatija radionica za producente. Riječ je o jednogodišnjem programu koji obuhvaća tri sedmodnevne radionice s fokusom na razvoju igranih i dokumentarnih filmskih i televizijskih projekata.

Tijekom 2020. EAVE radionice održavaju se  Luksemburgu i Galwayu, a u Opatiji i Rijeci održava se treća, završna sesija na kojoj sudjeluju filmski autori, direktori nacionalnih filmskih centara, sales agenti, TV-urednici i distributeri. Radionica okuplja više od stotinu filmskih profesionalaca i stručnjaka u području europske audiovizualne industrije.

EAVE program namijenjen je producentima koji žele ojačati vidljivost na europskoj razini širenjem znanja o koprodukcijama te jačanjem kontakata s europskim kolegama. Uz producente, radionicama često prisustvuju i stručnjaci iz srodnih područja poput prava, ekonomije i medija. Projektom se stavlja naglasak na suradnju i povezivanje dviju europskih prijestolnica kulture kako bi se dodatno potaknulo sudjelovanje i suradnja filmskih djelatnika iz Primorsko-goranske županije i Galwaya.

S obzirom na to da je Rijeka 2020. stjecište europskih kreativnih kulturnih industrija, programom se pridonosi boljem pozicioniranju hrvatskih filmaša u europskom kontekstu.