Posebno izdanje Međunarodne karnevalske povorke u Rijeku dovodi karnevalske grupe iz gradova – Europskih prijestolnica kulture

Međunarodnu karnevalsku povorku u Rijeci, kao krunu karnevalskih svečanosti na Kvarneru u 2020. godini, svojim lokalnim običajima i svojom maštovitošću obogaćuju brojne inozemne karnevalske skupine, posebno one iz gradova Europskih prijestolnica kulture.

Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljiva broja gledatelja iz zemlje i inozemstva. Povorka je smotra tradicijskih i urbanih karnevalskih grupa koje se svojim maskama nastoje osvrnuti na aktualne društvene događaje.

Nemoguće je igdje na svijetu doživjeti ovako osebujan europski građanski karneval temeljen na povijesnim i kulturnim običajima i elementima folklora i mitologije. Slogan ove dugogodišnje manifestacije glasi: Budi što želiš, dođi na Riječki karneval!