1. veljače 2020. Rijeka na više od 30 lokacija u centru grada, nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje. U organizaciju cjelodnevnog programa uključen je izuzetno velik broj ljudi, udruga, umjetničkih organizacija, poduzetnika, ustanova i institucija.

U organizaciju otvorenja Europske prijestolnice kulture uključen je izuzetno velik broj ljudi i zahvaljujući njihovu angažmanu Rijeka 1. veljače 2020. nudi preko 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje. Program se odvija na preko 30 lokacija u središtu Rijeke i u njemu nastupaju brojnu glazbenici, DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, umirovljenici…

Cjelodnevni program otvorenja u Rijeci, po vremenu izvođenja:

Druženja u Cafe baru Skradin

7 – 13 h, Vodovodna 29/ Cafe bar Skradin

U Cafe baru Skradin tijekom dana se održava prigodni program za goste anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u koju publiku vode Tanja Smoje i Jelena Lopatić u 3 navrata tijekom dana, s polaskom prve ture u 10 sati. O Cafe baru Skradin čak i New York Times nedavno pisao navodeći: „…za bolje razumijevanje gradske vibre potrebno napraviti krug uz rijeku i bivšu industrijsku zonu…Započnite večer Nikšićkim pivom u kafiću Skradin, mjestu za piti u obiteljskom vlasništvu, prepunom memorabilije koja uključuje stare radio aparate i karte od 1964. godine”.

spa_spa_show

9 – 12 h, Kazališni trg/ Cafe bar SET

Program spa_spa_show, autorica Aleksandre Stojaković Olenjuk i Nataše Antulov je hibrid performansa i predstave u kojem sudjeluju poznate riječke umjetnice Nika Mišković i Sanja Milardović te Tanja Blašković. Izvedba je to u “talk show” formi u kojoj izvođačice, u tradiciji Oprah show-a, pomažu publici da se psihofizički pripremi za događaj otvorenja EPK 2020.

Rijeka, koraci i vrijeme

9.30 – 12 h, Korzo

Program tvrtke Thorax, Rijeka, koraci i vrijeme posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti. Pomoću vremenske crte duge 232 metra postavljene na Korzu, posjetitelji ulaze u riječku povijest kroz koju uz pomoć vodiča upoznaju razna važna događanja tog vremenskog perioda. Događaji su prikazani glumom, odgovarajućom scenografijom, natpisima i vizualima.

Djetinjstvo u Luci različitosti

10 – 10.45 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

Program Djetinjstvo u Luci različitosti donose učenici Osnovne škole Vežica, koji uz pomoć mentora izvode dječje pjesme, brojalice, brzalice, jezične igre i uspavanke na svojim ili jezicima svojih roditelja (ruski, ukrajinski, rumunjski, grčki, talijanski, engleski, škotski, poljski, češki…) te na čakavskom i kajkavskom. Višejezičnost ne doživljavaju kao teškoću, već kao bogatstvo i vrijednost koju treba njegovati.

Glazbeni i plesni vrtuljak

10 – 11 h, Principij (Arheološki park)

Kreativno-edukativni centar Glazbeni vrtuljak zavrtjet će publiku vodeći je na glazbeno putovanje. Dječjim zborovima  Male tratinčice i Tratinčice pridružiuju se i solisti, polaznici programa Male škole pjevanja te Udruga Zumba Rijeka zvana ChikaZ – društvo sportske rekreacije i plesa, koja okuplja djecu i odrasle. Efektnim plesnim pokretima predstavlja se natjecateljska grupa koja sve prisutne ostavlja bez daha. Svi su pozvani ukrcati se na vrtuljak pjesme i plesa!

Anti-turistička tura gradom

10 – 11.30 h, Vodovodna 29 / ispred Cafe bara Skradin

Prostor Plus na tragu predstave Dobrodošli u Rijeku iz 2007. g, publiku vodi na anti-turističku rutu riječkim turističkim autobusom. U urnebesno smiješnom projektu Žaka Valente, Tanja Smoje (Karolina) i Jelena Lopatić (Ida) otvaraju aktualne lokalne i globalne teme, bez dlake na jeziku, ne štedeći nikoga sočnih komentara. Antituristički  tour kreće kod bara Skradin u Vodovodnoj ulici, a iskrcaj putnika je na istom mjestu uz piće dobrodošlice i fritule.
Rezervacije su obavezne i zaprimaju se na mail prostorplus@gmail.com. Potrebno je naznačiti ime i prezime posjetitelja i sat početka izvedbe za koju se rezervira mjesto.
Polasci:
10:00- 11:30
12:00- 13:30
14:00-15:30

Radionica recikliranja trapera

10 – 12 h, Trgovina Tekstila, I. Grohovca 3A

U organizaciji tvrtke Albabona u prostorijama trgovine Tekstila odvija će se radionica recikliranja trapera i pretvaranja traperica u nove  suknje. Maksimalan broj polaznika je 10. Reciklirane suknje predstavljaju se na ogradi ispred RiHuba.
Prijave na radionicu se zaprimaju na e-mail albabona.croatia@gmail.com do 20.1.2020. ili dok se ne popuni kapacitet.

Pop up zborsko pjevanje na ribarnici

10.30 – 11.15 h, Riječka ribarnica

Vokalni studio Rijeka zbor je na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama. Vođeni idejom da svaki trenutak života mora biti prožet glazbom, predstavljaju se i u riječkoj ribarnici, gdje će nastup biti upotpunjen instrumentalnim pratnjama. Zboru će se pridružiti članovi zbora Torretta iz kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak.

Zbor udruge umirovljenika

11 h, Kružna 5

Matica umirovljenika grada Rijeke  održava u prigodni pozdrav i nastup svojeg mješovitog zbora, pod vodstvom maestra Vinka Badjuka i Damira Badurine.

Hodači-ce – futuristička vizija kultne Trafikove predstave Hodač

11 – 11.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae

Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, izvodi program Hodači-ce, svojevrsnu futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu. 16 mladih plesača(ica) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektronsku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuje: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

Nastup komornog zbora

11 – 11.40 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

Riječki komorni zbor Val izvodi obrade narodnih i popularnih domaćih i stranih skladbi. Na repertoaru se između ostalih pjesama nalazi i Fiume nel mio cuor, koju izvorno izvodi Nevia Rigutto.

Nastup glazbene škole

11 – 11.45 h, Principij (Arheološki park)

Nastup Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova obuhvaća harmonikaški orkestar, djevojački zbor, mješoviti zbor i komorni sastav te soliste

Rox populi

11 – 2:00 h, Koblerov trg i Ulica Šišmiš

Rox populi – program Udruge ugostitelja PGŽ
Koblerov trg i ulica Šišmiš dobivaju natkrivenu pozornicu, ulaz na trg se osvjetljava kao i ulaz u Ulicu Šišmiš – najužu ulicu u gradu. U programu sudjeluju: Maslina na Zelenom trgu, Caffe bar Charlie, Caffe bar Garcon, Caffe bar Juliet, Caffe bar Romeo, Me Gusta Gourmet Pub, BoomBar, Submarine burger.
Gourment Corner – pet kućica na trgu s prigodnom ponudom hrane i pića
16 – 18 h – Techno Vikings (live nastup)
18 – 18.45 h – KUC Kalvarija – Kuc Kuc Cabaret

23 – 2 h – By The Way Band

Izložba o događajima iz riječke povijesti

11 – 22 h, Adamićeva 5

Udruga Rikordi Rijeka donosi cjelodnevnu izložbu o važnim događajima iz riječke povijesti koji su okupljali ljude i izazivali veliko zanimanje javnosti poput otvorenja HNK Ivana pl. Zajca, otvaranja mosta između Rijeke i Sušaka, uspjeha nogometnog kluba HNK Rijeka i sl. Uz razgled izložbe posjetitelje dočekuje okrjepa i glazba s originalnog gramofona iz 1930-ih.

Umirovljenici izvode Odu radosti

12 h, Jadranski trg

Ispred EPK instalacije (brojača) zbor Matice umirovljenika s Damirom Badurinom izvodi Odu radosti, Najdraža Rijeko i još nekoliko skladbi, nakon čega se program nastavlja uz domjenak i proslavu otvorenja EPK u Kružnoj ulici.

Zborski pop up nastup na ribarnici

12 – 12.45 h, Riječka ribarnica

Drugi pop up nastup Vokalnog studija Rijeka, zbora na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama.

Topografije naših udaljenosti

12 – 12.45 h, Kazališni trg /pozornica ispred cafe bara Kings

Studentska udruga Radio Sova donosi izvedbu Topografije naših udaljenosti prema suvremenom dramskom tekstu koji tematizira pitanja ljudskih udaljenosti, razlika, nerazumijevanja i njihovih uzroka. Pisan za dvije izvođačice portretizira dinamku jedne homoerotične ljubavi suočene s društvenim predrasudama, političkom korektnošću, vlastitim sumnjama te čak i samoprijezirom. Glumice koje nastupaju su: Ana Maria Štefanac, Tonca Mršić i Linda Uran (glazbena pratnja). Autorica je Dorotea Šušak

Hommage Ludwigu van Beethovenu

12 – 13 h, Defile: Kosi toranj /Jelačićev trg /Mlikarica/Vlačićev trg (Čajni)/Koblerov/Korzo/Radio Rijeka

Ludwig van Beethoven dolazi u Rijeku, 250 godina nakon rođenja. Ulicama grada vladaju zvuci i melodije tog gorostasa svjetske umjetnosti.  U defileu od Jelačićevog do Jadranskog trga publika se raduje zajedno s orkestrom u oblacima te sjajnim plesačima plesne skupine Rotondo. U 12.15 h na Čajnom trgu balerine izvode kratku točku.

Klasična glazba na gitari

12 – 13 h, Principij (Arheološki park)

U organizaciji obrta za podučavanje i izvođačku djelatnost Maestro, Vanja Posavec na klasičnoj gitari predstavlja posjetiteljima  različite stilove klasične glazbe. Na programu su kompozicije baroknih autora, uključujući i Luku Sorkočevića, glazba romantizma, moderna, ali i filmska glazba. Neke od kompozicija pisane su za klasičnu gitaru, dok su druge transkripcije djela pisane za druge instrumente poput violončela, violine ili klavira.

Anti-turistička tura

12 – 13.30 h, Vodovodna 29 / ispred cafe bara Skradin

Drugi polazak anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u koju putnike vode Tanja Smoje (Karolina) i Jelena Lopatić (Ida).
Rezervacije su obavezne i zaprimaju se na mail prostorplus@gmail.com. Potrebno je naznačiti ime i prezime posjetitelja i sat početka izvedbe za koju se rezervira mjesto.

Rijeka Port-er – Rijeka se nosi, nosimo Rijeku

12 – 14.30 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

U sklopu manifestacije RIJEKA PORTer – Rijeka se nosi, nosimo Rijeku, tvrtke Albabona:
12 – 16 h izložba Riječki brhani koja prati razvoj suknje, metaforu i simboliku suknje kod žena, tematizira muškarca u suknji, predstavlja suknje iz različitih predstava i kazališnih komada.
14 – 14.30 modna revija dizajnera koji se bave recikiranjem i preradom odjeće u nove odjevne predmete.

Stopama LaGuardie – Rijeka Bridge to New York

12 – 18 h, Fiorello pub na Korzu

Tvrtka Flumen M.D.  organizira program Stopama LaGuardie – Rijeka Bridge to New York
12 h – Otvorenje izložbe slika Željka Ašpergera
15.30 h – nastup gospel zbora The Messengers
Program se nastavlja u večernjim satima

Rijeka umjetnosti

12 – 21 h, Palach /galerija SKC, Kružna 8

Rijeka umjetnosti u organizaciji Galerije SKC Sveučilišta u Rijeci izložba je studentskih radova, koja studentima omogućuje iskustvo i razvoj prezentacijskih i prodajnih vještina, a posjetiteljima prezentira prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.
12:00- 15:00 –  Zavrti ploču – posjetitelji su pozvani sami puštati glazbu na gramofonu koristeći ploče koji su donijeli ili pustiti neku iz galerijskog izbora!
15:00- 21:00 – DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

Riječki šator / FKK šator

12 – 05 h, Titov trg / Cont
Tvrtka Novi turizam donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošću i sadašnjošću, humanitarnog karaktera. Voditeljica FKK šatora je Denis Kirinčić.
12 – 17 h Nulto susjedstvo: Humanitari zajednički objed građana svih socijalnih statusa i gostiju uz glazbenu podlogu DJ-a FIGLIA.
17 – 19 h FKK Šator: Koncert jazz i improvizirane glazbe u izvedbi Zorana Majstorovića & Štikla Jazz Sessiona.
21 – 24 h Ostajem u Rijeci: Uživanje u urbanim zvukovima bendova: Žulj, Speedclaw, Krematorium, Divlji detektivi, Iz@ Medošević – poezija i rock i Marinada.
24 – 05 h Cosmopolitan Music: ples uz ritmove Ive Zubana (DJ FIGLIO) iz Pule, velikog štovatelja ritmova i zvukova s Rječine

Glazbeni nastup skupine odgajateljica Duga

13 – 14 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

Vokalna skupina Duga, koju čine odgajateljice Dječjeg vrtića Rijeka, izvodi raznolik glazbeni repertoar koji obuhvaća napjeve istarsko-primorskog melosa, duhovne, klapske, zborske skladbe te obrade popularnih pjesama.

RADILIŠTE 2020

13 – 14 h, Korzo

Performans RADILIŠTE 2020 Umjetničke organizacije Kabinet u izvođenju Ivane Kalc i Tajči Čekade obrađuje temu besmislenog i besciljnog rada te se bavi protokom vremena, koje unutar ponavljajuće radnje ima privid nekretanja. Na najprometnijem dijelu Korza (oko gradske ure), izvođačice  se kreću poprečno u odnosu na uobičajeni smjer kretanja presjecajući uobičajeni smjer kretanja stanovništva.

Glazbeni nastup skupine Lira

13.15 – 14 h, Principij (Arheološki park)

Vokalna skupina Lira izvodi skladbe istarsko-primorskog glazbenog izričaja, skladbe s područja klasične zborske literature, duhovnog i svjetovnog karaktera, domaćih i stranih autora, zatim skladbe koje su priređene za višeglasni ženski vokalni ansambl, a dolaze iz izričaja popularne glazbe, strane i domaće.

Kantridersi na Kazališnom trgu

13 – 15 h, Kazališni trg / pozornica ispred cafe bara Kings

Kings Kafe organizira nastup Kantridersa. Grupa Kantriders sinonim je za raznolikost u glazbenom izričaju.  Glazba koju izvode bazirana je na raznim stilovima – od bluesa i rock’n’rolla do mediteranske i hrvatske glazbe. Ovaj koncert je idealna prilika da Riječani i gosti Rijeke, u centru grada iskuse autentični riječko-mediteranski glazbeni doživljaj.

Anti-turistička ruta

14 – 15.30 h, Vodovodna 29 / ispred cafe bara Skradin

Treći polazak anti-turističke rute riječkim turističkim autobusom u kojem turističke djelatnice iz nekadašnje hit predstave DDR nakon 12 godina ponovo vode putnike na 90 minutni obilazak riječkih znamenitosti u  Turističkom autobusu, uz upoznavnje s gradom pripovjedaju što je novo u njihovim životima, gradu i državi komentirajući aktualne lokalne i globalne teme i ne štedeći nikoga.
Rezervacije su obavezne i zaprimaju se na mail prostorplus@gmail.com. Potrebno je naznačiti ime i prezime posjetitelja i sat početka izvedbe za koju se rezervira mjesto.

Zvona našeg grada

14 – 15.30 h, Principij (Arheološki park)

Mješoviti pjevački zbor Rijeka-Sempre Allegro izvodi koncert naziva Zvona našeg grada, a  program obuhvaća obrade popularnih domaćih i stranih  hitova, klapsku glazbu u zborskom izričaju te stil crossover s atraktivnim izvedbama klasične, te pop i rock glazbe. Gost koncerta je kontratenor Marko Antolković s kojim je Zbor surađivao na izvedbi Carmine Burane, poznat po osvojenom zlatnom gumbu i ulasku u finale Supertalenta. Pijanista, korepetitor i prijatelj Zbora Mateo Žmak također obogaćuje program koncerta popularnim crossoverom.

Izet Borgie – Opera u Sydneyu

15 – 16 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

Izet Borgie, promoviraju novi album Opera u Sydneyu koji otkriva korijene nadahnuća autora. Tko god voli neka od ovih imena: Stooges, MC 5, Motown, prva inkarnacija Majki, Motorhead, Sonics… voljet će “Operu”, a kome je to nepoznanica zavoljet će Izeta Borgie jer su najbolji rokenrol bend od Varne do Gibraltara.

DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

15 – 21 h, Palach /galerija SKC, Kružna 8

U sklopu programa Rijeka umjetnosti u organizaciji Galerije SKC Sveučilišta u Rijeci održava se nastup: DJ Nino Juričev Barbin b2b Ivo Makarun

Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić OKUD Istra

16 – 16.45 h, Book caffe Dnevni boravak, Ciottina 12a

Distrikt: Tuneli

16 – 18 h, Club Tunel, Školjić 12

Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. donose program DISTRIKT:TUNELI Marina Karamarko & Filip Motovunski – Show & Tell – prezentacija i upoznavanje sa osnovnim tehnikama miksanja/puštanja glazbe.
THANQ LABEL – prezentacija glazbene izdavačke kuće u vlasništvu Marine Karamarko.
Izložba LOVE CATS – prodajna izložba ilustracija akademske umjetnice Luise Ritoše koja je oslikala razne mačje izraze i karaktere s notom specifičnog humora. Kupnjom printa sufinancira se briga i njega za mačke lutalice.

2020 the Beat Street

16 – 19 h, Ulica Pavla Rittera Vitezovića

2020 the Beat Street – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ
Vitezovićeva dobiva DJ pult i atraktivni light show. U program se uključuju: Cafe bar Luppis, Cafe bar Pucci i Cafe bar Three Monkeys
Pop up Barber shop – šišanje i brijanje na otvorenom u suradnji s Gentelmen’s Clubom
Izlagači autohtonih proizvoda
Pop up gin bar
–  s ponudom prigodno osmišljenih, autentičnih riječkih gin tonica

Jazz vs. Blues Rijeka

16.30 – 18.45 h, Principij (Arheološki park)

Program Jazz vs. Blues Rijeka Udruge Tororo, Riječanima i svim gostima donosi koncerte jazz evergreena, autorske glazbe te blues hitova. Nastupaju SpartJazz Quartet, koji izvodi svjetske jazz evergreene te svoju autorsku glazbu s naglaskom na tradicionalni pristup jazza u posebnom ruhu kvartet i Jed Becker’s Group, blues-rock atrakcija koja nudi izvrsnu zabavu i garantira dobar provod.

Duško Jeličić – Bonaca

16 – 24 h, Trg Riječke rezolucije

Tvrtka Promocija predstavlja glazbeni program na trgu:
16:00- 18:00 – Duško Jeličić – Bonaca
21:00 – 22:30 – Grooversi
22:30- 24:00 – Šajeta
24:00 – 02:00 – Grooversi

Jazz koncert

17 – 19 h, Titov trg / Cont

Koncert jazz i improvizirane glazbe u izvedbi Zorana Majstorovića & Štikla Jazz Sessiona u sklopu programa RIJEČKI ŠATOR/FKK ŠATOR tvrtke Novi turizam koja donosi cijelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošču i sadašnjošču, s humanitarnim karakterom.

Hodači-ce

17 – 17.35 h, Korzo ispred Filodrammaticae

Umjetnička organizacija Trafik i Škola za suvremeni ples Ana Maletić iz Zagreba, održava drugu izvedbu programa Hodači-ce, futurističku viziju kultne Trafikove predstave Hodač / Hommagge Janku Poliću Kamovu. Mladi plesači(ce) pod mentorstvom Trafikovog umjetničkog voditelja Žaka Valente, u suvremeno-plesnoj izvedbi na futurističku elektronsku glazbu Dušana Maksimovskog, poručuju: Otvorimo prostor mladim umjetnicima, jer budućnost pripada njima.

Akustični kvartet svira flamenco i rumbu

17 – 18.30 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

U organizaciji umjetničke udruge Ćeif, akustični trio Agam pretvara se u kvartet, potpomognut gostom na kongama. Bend svira fuziju flamenca i rumbe, s primjesama rocka i balkanskih ritmova. Nastupaju: Goran Tomić – gitara, Sebastijan Demark – kontrabas, Endi Oblak – perkusije, Dejan Turk – konge.

Pub kviz

18 h, Bačva pub, Dolac 8

Bačva Klub – Rijeka Pub kviz

Opera Industriale

19.00 – 20.30 h, Riječka luka

Opera Industriale – središnji program otvorenja. Zvuk, glazba i buka, efekti koji nastaju kombinacijom svjetlosti i tame, snažni simboli Rijeke i Europe – sukus su atraktivnog programa otvorenja u Riječkoj luci. Program započinje u 19.30, publika se okuplja ranije.

Plesna večer umirovljenika

20.45 – 24 h, Circolo, Uljarska 1

Plesna večer u organizaciji Matice umirovljenika Rijeka uz Duo Aledory i koncert posvećen gradu Rijeci.  Premijerno se izvodi autorska skladba Pošalji ljubav, Luko različitosti, a zabava uz popularne plesne melodije nastavlja se do kasno u noć.

Rox populi

21 h – 02 h, Koblerov trg i Ulica Šišmiš

Rox populi – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ
21:00 – 00:00 h – Jazz program u Juliet cafeu: The Mystic Rose Ensemble David Baumgarten jazz kvartet live
23:00 – 2:00 h – By The Way Band – live r’n’r nastup

Ri rock himne

21 h, Bačva pub, Dolac 8

Bačva Klub – Splash bandRi rock himne

Crne noći na gramofonskoj ploči

21 h, Cafe Dnevni boravak, Ciottina 12

Literarno glazbena večer, Crne noći na gramofonskoj ploči

EPK menu u restoranu

21 h, Conca ‘d Oro, Kružna 12

Prigodni EPK menu i zabavni program

Sarah & The Romans with friends

21 – 24 h, Čajni trg (Trg Matije Vlačića Flacijusa)

Sarah & The Romans with friends – koncert je koji donosi Udruga Formaoptimum, a sastoji se od fuzije glazbenih izričaja kao što su srednjoeuropski folk, country, bluegrass u intrepretaciji izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Švedske. Na pozornici se svojim nastupima izmjenjuju: Sarah & The Romans, Bruno Petrali, Nina Fakin, Annika Ljungberg, Autostop trio, Branko Nemeš, DJ Rabbit.  Oni su predstavnici europskih prijestolnica kulture (bivši Stockholm 1998., kandidat Ljubljana 2025. i sadašnja Rijeka 2020.)

Suton 2

21 – 24 h, Principij (Arheološki park)

Suton 2 je audiovizualna manifestacija Udruge Kombinat u Arheološkom parku na kojoj nastupa multidisciplinarna umjetnica/bend Stephany Stefan iz Rijeke i bend Freekind iz Hr/Slo, uz video projekcije multimedijskog umjetnika Oblik3 iz Rijeke.

Back2love

21 – 24 h, Riječka ribarnica

L2C EVENTS donosi program Back2love za sve ljubitelje dobre glazbe i plesa, a potpisuje ga kreativna direktorica Ivona Brnelić. Radi se o muzičkom vremeplovu u stilovima jazz, funk, disco, r’n’b i soulful house, uz sjajne plesne performanse. Nastupaju: Nastupaju: Danijela Večerinović (vokal), DJ Ivan Mastermix, DJ unkleFunk, DJ Bcolud, Jakša Jordes (saxophone), Manuel Lupen (percussion), RiS girls (plesni performans).

Blues&rock clubbing music

21 – 01 h, Kazališni trg / pozornica ispred cafe bara Kings

Večernji program u organizaciji Food puba nudi  Blues&rock clubbing music.

2020 the Beat Street

21 – 01 h, Ulica Pavla Rittera Vitezovića

2020 the Beat Street – program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ – Vitezovićeva navečer nudi ples i performanse:
DJ Sale For Love i DJ Zweck – puštaju plesnu muziku na stageu postavljenom u samoj ulici
Ulični zabavljači – Jakob Bergant, cirkuski performer
Barmen show – flair show na otvorenom u organizaciji Three Monkeys

Square One

21 – 02 h, Verdijeva ulica

Square One  program u organizaciji Udruge ugostitelja PGŽ – u suradnji s King’s Food Pubom se osvjetljava čitava ulica, a u programu sudjeluju: Teatro Lounge Bar, Wine Bar Kod Zajca, Udruga barmena Barmen.hr
Teatro lounge EPK party – First Entertainment dance performers, Tony T live saxophone, Manuel Lupen percussions, DJ Chive, Andrej Skedel magic show, dBoki light show
– fireworks
Zajc wine &Music Tasting – live r’n’r nastup od 23 h
Riječki barmenski cocktail mešap – fair show na otvorenom u organizaciji udruge Barmen.hr

Stopama LaGuardie

21 – 02 h, Fiorello pub na Korzu

Nastavak programa Stopama LaGuardie – Rijeka Bridge to New York
21 h – koncert Marka Tolje
23 h – DJ Jakša
23.30 h – Secret Party Fiorello in the Sky

Grooversi i Šajeta

21 – 02 h, Trg Riječke rezolucije

Nastavak programa u organizaciji tvrtke Promocija. Glazbeni program na trgu:
21:00 – 22:30 – Grooversi
22:30- 24:00 – Šajeta
24:00 – 02:00 – Grooversi

Old Stars Rock Festival

21 – 03 h, Opera / Teatro Fenice, Dolac 13

LP Rock, Udruga riječkih rokera 60-tih donosi četiri sata rock glazbe u izvedbi rock bendova koji su ’60-ih,’70-ih i ’80-ih bili aktivni na širem riječkom području. Old Stars Rock Festival Rijeku predstavlja kao najrokerskiji hrvatski grad, dok članovi LP Rock udruge okupljaju i u glazbene aktivnosti uključuju građane treće životne dobi.  Sviraju: Arcamivida, Lady Be Good, Grupa Pan, ’60 River Band, Midnight Band, VIS Šta da, Kristali, Grejs 1, Delta Snake&Lizards, Bad Vlad Bend, Bajok, Norne & Spartaco i prijatelji,  Exodus, Grejs 2, Arsenal, Lavine, Superstary & Stern, Grupa MI.

Porto Etno Orkestar

21 – 03 h, Club Tunel, Školjić 12

U organizaciji tvrtke Kultura održava se koncert Porto Etno Orkestra a nakon koncerta nastupa DJ Rango sa blues/soul/funk setom

Rokerska riječka kulturna alternativa

21 – 05 h, River Pub, Ul. Frana Supila 12

RRiKA iliti Rokerska riječka kulturna alternativa je cjelovečernji program u organizaciji tvrtke Targa u kojem nastupaju književnici i glazbenici. Sve kreće s pisanom riječi, čitanjem autorskih radova renomiranih riječkih autorica i autora – Eliša Papića, Envera Krivca, Dunje Matić Benčić i Davora Mandića. Sviraju Elisha, Barbara Munjas, alt-rock sastav Sillycons te specijalni gosti iz Bjelovara Them Moose Rush. U pauzama te do ranih jutarnjih sati glazbu bira DJ Dog.
21:00 – Čitanje autorskih radova riječke književne scene
22:15 – Elisha
23:00 – Barbara Munjas
00:00 – Them Moose Rush
01:00 – Sillycons
01:45 – 05:00 – DJ Dog

Koncertni program u organizaciji Ri Rocka

21 – 05 h, Palach, Kružna 8

Miks glazbenih žanrova i izričaja nudi koncertni program legendarne Udruge Ri Rock uz nastupe eklektičnog dvojca Stereo Banana iz Niša, pulsko-riječke petorke Techno Vikings koju čine četiri saksofona i bubanj, romskog duba Kali Fat Dub (Ljubljana/Zagreb), benda Knutov Kofer iz Züricha čiji je peti album napisan na hrvatskom jeziku te Buce i Kalašnjikova (Krk).

Ostajem u Rijeci

21 – 24 h, Titov trg / Cont

Ostajem u Rijeci: Uživanje u urbanim zvukovima: Žulj, Speedclaw, Krematorium, Padre, Divlji detektivi, Iz@ Medošević i prijatelji – poezija i live nastup i Marinada, u sklopu programa Riječki šator / FKK šator tvrtke Novi turizam koja donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošću i sadašnjošću, s humanitarnim karakterom.

Retros rock&blues band

22 h, Kings cafe (kod FINA-e), Ul. Frana Kurelca 3A
Retros rock&blues band i prezentacija prvog riječkog osvježavajućeg pića

EPK Ri Rock ater party

22.30 – 04 h, Pogon kulture, Strossmayerova 1

U Pogonu kulture RIKUPU predstvlja EPK RI ROCK AFTER PARTY:
21:00   DJ
22:30   Fit
23:30   Paraf
00:30   Denis&Denis
01:30   Jonathan
03:00   DJ

RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D

22.30 – 06 h, Klub Crkva, Ružićeva 22

Klub Crkva organizira: RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D
Bronski i Herya su osnovali kolektiv Deep’n’Delicious prije punih 6 godina. Do sada su odradili puno odličnih zabava u Zagrebu i Rijeci, te publici predstavili razna imena rastuće rumunjske Twch House scene jer i sami preferiraju rumunjski elektronički zvuk.

Nicky Siano iz Studia 54

23 – 05 h, Discordia, Ul. Erazma Barčića 1 A

Udruga 4 kroz 4 predstavlja pionira glazbene scene New Yorka ’70ih i jedno od najbitnijih imena u povijesti disko glazbe – DJ-a Nickyja Siana! Nicky je vlasnik i dizajner prostora koji se smatra prvim njujorškim disko klubom, THE GALLERY i prvi resident kluba STUDIO 54. Direktno je zaslužan za karijere disko zvijezda poput Grace Jones, Loleatta Holloway, D.C. LaRue. Bio je učitelj Larry Levanu i Frankie Knucklesu koji je kasnije u Chicagu pokrenuo pokret svima nama poznat kao House glazba. 23:00-02:00 – Domaćin DJ Mile Hund – disco, boogie, garage i funk;  02:00-04:00 – NICKY SIANO (NY)

POTHODNIK – underground party

23 – 06 h, Pothodnik: Circcolo – Tržnica, Ul. Ivana Zajca

Bez prenesenog značenja, POTHODNIK je underground party u režiji dva istaknuta riječka kolektiva TIPSY i Innerspace. Specifični lokalitet, afirmirani DJ-i/ce i izoštrena glazbena selekcija čine ovaj party jedinstvenim klupskim događajem u Rijeci. Nastupaju: Carnero, di.merkl, Ivna Ji i Samo Tako.

Glazbeni nastupi u tunelima ispod grada

23 – 06 h, Tuneli ispod grada, Grivica ul

Društvo za urbanu kulturu i Kultura d.o.o. u sklopu programa DISTRIKT: TUNELI donose glazbene nastupe u tunelima ispod grada. DISTRIKT STAGE: Marina Karamarko, Ana Antonova, Kasja, Zilla, Boo Dale; DRAMA STAGE: Filip Motovunski, Mecena, Sven Nalis, Antwone, Raul B; TUNEL STAGE: Virgin Helena, Amor, Roland, Brx

Cosmopolitan Music

24 – 05 h, Titov trg / Cont

Cosmopolitan Music: ples uz ritmove Ive Zubana (DJ FIGLIO) iz Pule, velikog štovatelja ritmova i zvukova s Rječine – sklopu programa Riječki šator / FKK šator tvrtke Novi turizam koja donosi cjelodnevno druženje uz kulturno – umjetničku notu, inspiriranu riječkom prošlošču i sadašnjošću, s humanitarnim karakterom.

Elektro-pop duo The Siids

24 – 06 h, Klub Život, Ružićeva 4

Klub ŽIVOT predstavlja:
00:00 – 2:00 – Elektro-pop duo The Siids.
Jedan od najperspektivnijih mladih riječkih bendova, koji svoju dvogodišnju avanturu obilježava stvarajući glazbene poslastice na tragu svjetskih indie uspješnica, njegujući pritom senzibilitet prema najboljem od nasljeđa synthpopa i post-punk ere.
2:00 – 6:00 – DJ Željko Bašković u Životu radi  razuzdani i blještavi plesnjak. Ulaštite svoje plesne cipelice!