Gala koncert Karite Mattile posebna je prigoda za sve operne zaljubljenike da uživo dožive jednu od najvećih opernih primadona posljednjih desetljeća.

Karita Mattila, uz dirigenta Villea Matvejeffa (FI), u programu s djelima Richarda Straussa, Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija, oživljava neke od svojih omiljenih uloga koje je izvodila u Scali, Metropolitanu i Royal Opera Houseu tijekom karijere koja traje već više od tri desetljeća.

Ova finska sopranistica redovito nastupa diljem Europe s najznačajnijim orkestrima i na najpoznatijim pozornicama, a iza sebe ima i bogatu diskografsku zbirku. Dobitnica je brojnih nagrada, među ostalima dviju nagrada Grammy za najbolju opernu snimku, nagrade Glazbenik godine koju dodjeljuje časopis Musical America te godišnje glazbene nagrade prestižne organizacije Royal Philharmonic Society.

Svojim se prirodnim i lijepim glasom Karita Mattila etablirala kao jedna od najtraženijih dramskih sopranistica na svijetu, a riječka Opera ovim koncertom još jednom postaje dio svjetske operne scene.