Od 15. do 17. listopada u Rijeci će se održati 4. festival queer i feminističke kulture, „Smoqua“ koji okuplja više od 30 aktivista/kinja i umjetnika/ica iz više od 10 zemalja, s tri kontinenta: iz Argentine, SAD-a, Norveške, Belgije, Švedske.

Posjetitelji i posjetiteljice mogu očekivati izložbe, panel rasprave, radionice, predstavu i druge sadržaje uz mnogo smijeha i zabave.  Od mnoštva aktivnosti možda je najbitnije spomenuti izložbu „20 godina LORI“ koju otvara Queer tango na Korzu, predstavljanje rezultata istraživanja Agencije Europske unije za temeljna prava i veliki obljetnički Queer-UP! Party s nastupom multimedijalne švedske glazbenice GNUČČI, drag belgijske umjetnice Eve Is Sick of Adam i hrvatskog DJ dua Soul Ting.

Tema festivala je Semo qua (fiumano: Tu smo), a kako udruga LORI slavi 20 godina postojanja kao prva registrirana lezbijska organizacija u Hrvatskoj, svi će sadržaji propitivati predrasude i “pozivati” na njihovo promišljanje.

Festival od 2017. godine organizira Lezbijska organizacija Rijeka LORI u suradnji s udrugom PaRiter, Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i platformom Građanke svom gradu.