Umjetnička instalacija inspirirana pomorskim nasljeđem i algoritmima.

Grad Mali Lošinj je mjesto u kojemu možemo promatrati utjecaj turizma na gradove Kvarnera, ali i njegovu bogatu tradiciju povezanu s pomorstvom i brodogradnjom. Nekoliko metara udaljeno od središta grada smješteno je aktivno brodogradilište. 

Pozornost međunarodno priznatog umjetnika Liama Gillicka usmjerena je na sam početak rive u Malom Lošinju, nedaleko od brodogradilišta. Njegova realizacija umjetničkog djela impresivne strukture ocrtava pitanja vezana uz pomorstvo i isticanje važnosti grada Malog Lošinja kao jednog od nezaobilaznih mjesta pomorskih ruta u Kvarnerskom zaljevu.

Umjetnik se u svom radu referira na računalni algoritam A* [A star] koji služi što bržem i optimalnijem pronalasku puta između dviju točaka, koristeći se čvorovima. U pomorskom prometu takav algoritam služi brodu da izračuna najbolji i najbrži put od polazišta do cilja, koristeći se postojećim rutama. Na taj način Gillick istodobno prepoznaje, ali i odaje počast Malom Lošinju kao povijesno važnoj točki unutar markiranih ruta u Jadranskom moru. 

Autorska instalacija, koristeći se industrijskim materijalima, upućuje na razvoj moderne te iznad svega postmoderne umjetnosti, nadopunjuje atmosferu mjesta i njegovu otvorenost prema povijesti lokalne zajednice i njezina kulturnog razvoja. 

U suradnji s produkcijskim timom Lungomare Art umjetnik je izradio detaljno konačno autorsko rješenje koje je, uz popratnu tehničku dokumentaciju, predano Gradu Malom Lošinju. Izgradnja instalacije odgođena je radi pada financijskih prihoda uzrokovanog pandemijom Covid-19.