Umjetnička instalacija inspirirana pomorskim nasljeđem i algoritmima.

Grad Mali Lošinj je mjesto u kojemu možemo promatrati utjecaj turizma na gradove Kvarnera, ali i njegovu bogatu tradiciju povezanu s pomorstvom i brodogradnjom. Nekoliko metara udaljeno od središta grada smješteno je aktivno brodogradilište. 

Pozornost međunarodno priznatog umjetnika Liama Gillicka usmjerena je na sam početak rive u Malom Lošinju, nedaleko od brodogradilišta. Njegova realizacija umjetničkog djela impresivne strukture ocrtava pitanja vezana uz pomorstvo i isticanje važnosti grada Malog Lošinja kao jednog od nezaobilaznih mjesta pomorskih ruta u Kvarnerskom zaljevu.

Umjetnik se u svom radu referira na računalni algoritam A* [A star] koji služi što bržem i optimalnijem pronalasku puta između dviju točaka, koristeći se čvorovima. U pomorskom prometu takav algoritam služi brodu da izračuna najbolji i najbrži put od polazišta do cilja, koristeći se postojećim rutama. Na taj način Gillick istodobno prepoznaje, ali i odaje počast Malom Lošinju kao povijesno važnoj točki unutar markiranih ruta u Jadranskom moru. 

Autorska instalacija, koristeći se industrijskim materijalima, upućuje na razvoj moderne te iznad svega postmoderne umjetnosti, nadopunjuje atmosferu mjesta i njegovu otvorenost prema povijesti lokalne zajednice i njezina kulturnog razvoja. 

Novi rad Liama Gillicka u javnom prostoru Malog Lošinja nalazi se u neposrednoj blizini Muzeja Apoksiomena u kojem je predstavljena slavna brončana statua grčkog sportaša stara dvije tisuće godina, i u blizini interpretacijskog centra rekonstruiranoga teretnog jedrenjaka loger Nerezinac starog više od stotinu godina, sagrađenog na otoku Lošinju. Zajedno, ove tri točke postaju nov umjetnički fokus zajednice i turističkog života.