Selektorica programa Autorske bure bila je:
ŽELJKA HORVAT ČEČ

Željka Horvat Čeč hrvatska je književnica rođena u Čakovcu 1986. godine. Magistrirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Završila je edukaciju na Izdavačkoj akademiji – sektor uredništva (2011./2012.). Višegodišnja je suradnica i/ili organizatorica Festivala europske kratke priče, Goranovog proljeća te festivala Vrisak. Pokretačica je, organizatorica i voditeljica književnih tribina „Pisac i građanin“ te organizatorica i moderatorica brojnih književnih događanja. Bila je član vijeća rezidencije Kamov. Vodila je projekt „Diplomirani gledatelj“ u HNK Ivana pl. Zajca za sezonu 2015./2016. Sudjelovala je u međunarodnom novinarskom projektu Deutsche Welle-a „Balkan Booster 2017“. Vodi radionice kreativnog pisanja poezije u CEKAPE-u.

Proznu knjigu „4 brave“ objavila je 2016. godine, a ulomci su objavljeni u nekoliko časopisa i zbornika: Kritična masa (finale nagrade Sedmica), Ulaznica, Biber (finale nagrade Biber), European Literature Network (engleski prijevod). Godine 2015. objavila je zbirku pjesama „Moramo postati konkretni“, koja je bila u finalu nagrade Kamov i u Booksinom je izboru pet najboljih knjiga objavljenih te godine. Uvrštena je u antologiju „Ima boljih stvari od suhe odjeće“ (2007.), u antologiju mladih pjesnika regiona „Meko tkivo“ (2015.), te u „Le fantôme de la liberté – Fantom slobode“ (2016.), panorami hrvatskih autora na francuskom jeziku. Kratki prikaz pjesničkog stvaralaštva objavljen je na švedskom jeziku pod imenom „Elva dikter“ (2016.). Horvat Čeč objavljuje u književnim časopisima (Re-u, Ulaznici, Temi, Zarezu) i nastupa na mnogim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Festival europske kratke priče, Littfest, Vrisak, Lit Link, Casanovafest, Pričigin, Goranovo proljeće, Forum Tomizza). Dobitnica je prve nagrade Ulaznica za poeziju 2013. godine, a pjesme su joj prevedene na engleski, njemački, francuski i švedski. Članica je europske pjesničke platforme Versopolis od 2016. godine te također članica Hrvatskog društva pisaca i riječke književne skupine Ri lit. Redovito pohađa utakmice HNK Rijeke, a voljela bi i one Arsenala i Green Bay Packersa.

 

Urednik Zbirke kratkih priča nastale kroz program Autorske bure je:
KRUNO LOKOTAR

Kruno Lokotar hrvatski je književni urednik rođen u Daruvaru 1967. godine. Diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon dužeg novinarsko-uredničko-promotorskog staža postaje urednik.
Između 2002. i 2007. godine vrši ulogu glavnog urednika u AGM-u, kada je dobio i prvu dodijeljenu nagradu Kiklop za urednika godine (2005). Od 2007. do 2014. godine u Algoritmu uređuje domaće i regionalne naslove za koje se specijalizirao. Od 2014. godine do danas radi ako freelance urednik, kulturtreger i promotor. Uredio je više od 300 naslova domaćih autora.

Pokrenuo je festivale FAK, KaLibar u Zadru, FALIŠ u Šibeniku s Emirom Imamovićem Pirkeom, Prvi prozak na vrh jezika. Kao stalni konzultant Pričigina pokrenuo je storytelling scenu Spikigin. Pokrenuo je nagrade Prozak, Na vrh jezika, Post scriptum – nagrada za književnost na društvenim mrežama te je osmislio nagradu Fric. Stalni je voditelj festivala Krokodil u Beogradu. Ne stigne čitati koliko bi htio, od čitanja.