Lungomare

Lungomare je točka susreta i reinterpretacije prirodnog, društvenog i povijesnog nasljeđa kroz suvremenu umjetnost s namjerom da poveže lokalne zajednice i posjetitelje – privremene sugrađane naše regije.

10 odabranih lokacija programskog pravca Lungomare – Brseč, Lovranska Draga, Volosko, Ribarnica u Rijeci, Riječka plaža Grčevo, Kostrena, Crikvenica, Lopar na Rabu, Baška na Krku i Mali Lošinj čine prirodni pojas koji okružuje Kvarnerski zaljev. One predstavljaju različite vrste zajednica – gradske, industrijske, turističke, ruralne, otočne, ribarske ili morske.

Posebnosti ovih lokacija interpretirat će se kroz suvremenu umjetnost na dva načina: literarni – kratke autorske priče inspirirane lokacijama i serijom od 10 posebno dizajniranih trajnih umjetničkih instalacija posvećenih Lungomare zajednicama, a postavljenih u javnom prostoru 10 Lungomare mjesta te kuriranih od strane Michala Kolečeka temeljem čega će nastati i popratni sadržaji kao što je dokumentarac o kreativnom procesu, katalog, putujuća izložba, aktivnosti razvoja publike koje uključuju digitalnu komponentu itd.