Lungomare Art

Serija od jedanaest trajnih instalacija suvremene umjetnosti inspiriranih Kvarnerom, postavljenih na deset lokacija duž kvarnerske obale i na otocima.

Suvremena umjetnost izlazi iz muzeja i susreće se s lokalnim zajednicama.

Instalacije, čiji su autori renomirani umjetnici i umjetnice, dizajneri i arhitekti iz Hrvatske, Europe, Japana i Čilea, u odabiru češkog kustosa Michala Kolečeka, podsjećaju na tradicije i priče važne za pojedine lokalne zajednice. Uz estetsku, imaju i funkcionalnu vrijednost – neke od njih postaju nova odmorišta, igrališta, mjesta za razgovor i učenje.

Lungomare Art otkriva priče koje nećete naći u uobičajenim turističkim brošurama, a kao polazište za njihovo istraživanje možete odabrati bilo koju lokaciju. Na obali: na ulazu u Brseč, na planinarskoj stazi kod Lovranske Drage, na kopnu i ispod mora u Voloskom, u ribarnici u Rijeci, na plaži Grčevo na riječkim Pećinama, na plaži Svežanj na Žurkovu u Kostreni i u parku u središtu Crikvenice. Ili na otocima: pristanište u Loparu na Rabu, iznad Baške na Krku i na Veloj rivi u Malom Lošinju. Obilazak može početi u ljeto 2020. Autori radova su poznate umjetnice i umjetnici među kojima izdvajamo Liama Gillicka (UK), Jiříja Kovandu (CZ), Numen/for Use (HR), Harumi Yukutake (JP) i Smiljana Radića (CL).

 

U galeriji možete pogledati fotografije Lungomare Art lokacija i književnih večeri u sklopu Autorskih bura.

Izdvojeni projekti

Autorske bure

19. ožujka - 12. lipnja 2018.
Kvarner

Autorske bure

Arhivirano