Djeca luke profesionalno je vođena kazališna predstava nastala prema knjizi Zorana Žmirića Riječke rock himne. U predstavi glume djeca koja izvedbu uvježbavaju čak godinu dana pod stručnim vodstvom mentorice i autorice Denis Kirinčić.

Predstavom Djeca luke, prema rock i punk pjesmama iz knjige Riječke rock himne, priča se priča o buntu i odrastanju te odnosu najmlađih generacija s gradom u kojem žive u određenom trenutku tranzicije. Predstava izlazi na riječku šetnicu Molo longo koja se cijelom dužinom razrađuje u pojedine dramaturško-izvedbene cjeline. Publika se vodi na putovanje od početka Molo longa do svjetionika na njegovu kraju. Po uzoru na starogrčko kazalište, riječka rock-himna Ajmo Rijeka Ri-vala koristi se umjesto prologa, na ulazu Molo longa, a pjesma Metrobolika Kad noć padne na grad umjesto epiloga, na kraju Molo longa.

Cilj je predstave nastale u Kazališnoj radionici Malik trajno povezivanje kazališne umjetnosti mladih, u postdramskom izričaju, s lokalitetima Rijeke – kultnim riječkim okupljalištima mladih rokera te poticanje istraživanja i glumačko-glazbeno-plesno-izvedbenog djelovanja. Predstava je i istraživanje prepoznatljivosti identiteta Rijeke kao grada mladenačke energije i bunta, iskazane rock-glazbom tijekom njezina razvoja od Drugoga svjetskog rata do danas.  

Sve sekvence predstave ozvučene su modulacijama glasa i krikovima te proizvode kreativno-organiziranu buku koju upotpunjuju različiti instrumenti izrađeni od motornih pila, kao i zvukovi zavijanja sirena za uzbunu te različitih šuškalica. U predstavi sudjeluju djeca i mladi koji se pripremaju u Kazališnoj radionici Malik pod stručnim mentorstvom Denis Kirinčić.