Program uključuje prostorne i programske intervencije na javnim površinama i drugim prostorima s ciljem revitalizacije područja šireg Školjića, odnosno zone uz Rječinu. Provodi se u uskoj suradnji s građanima koji žive i organizacijama koje djeluju na tom području.

Program uključuje prostorne i programske intervencije na javnim površinama i drugim prostorima s ciljem revitalizacije područja šireg Školjića, odnosno zone uz Rječinu, i to uskom suradnjom s građanima koji žive i organizacijama koje djeluju na tom području, uz transfer znanja i iskustava primjera dobre prakse iz Europske unije. Program propituje prenamjenu prostora bivših industrija, tranziciju bivših industrijskih središta, participativno planiranje prostora i nove oblike turizma, pritom se fokusirajući na moguće svakodnevice vezano uz nove oblike rada, nove tehnologije i materijale, proizvodnju hrane u urbanom kontekstu, nove distributivne politike, recikliranja, kulturno-umjetničke aktivnosti, zabavu itd.

Program se sastoji od uspostavljanja neobičnog pop-up društvenog centra u Marganovu u Harteri, kao rezultata suradnje s njemačkom organizacijom ZK/U iz Berlina i Goethe-Institutom iz Zagreba, koji je istodobno radionica, učionica, igralište, mjesto susreta stanara i prostor za društveno-kulturne aktivnosti poput sajmova, malih sportskih natjecanja, filmskih projekcija, prezentacija i sl.

Tu su i tri drvena paviljona za odmor i igru na Klobučarićevu trgu ispred Osnovne škole Nikola Tesla, ozelenjena biljkama, koja se postavljaju u suradnji s Urbanim separeom. Paviljoni mogu poslužiti i kao središnje mjesto za kvartovska sezonska događanja kao što su proljetni sajam, ljetne filmske projekcije, advent i sl.

U Ulici Podhumskih žrtava na Sušaku organizira se jedinstven program Kortil uživo u suradnji s Galerijom Kortil, Građevinskom tehničkom školom, Graditeljskom školom za industriju i obrt te Osnovnom školom Centar. Kreativni kolektiv Kombinatpredstavlja autorski koncept Afterparty – event dnevnog prepuštanja glazbi, plesu i razgovoru kao suprotnost noćnim izlascima.

U sklopu programa priprema se i publikacija Školjić 2.0, u kojoj se bilježe iskustva i zaključci suorganizatora i suradnika, građana i građanki koji sudjeluju u provedbi programa, s ciljem opisivanja modela koji se nakon 2020. može primijeniti i u drugim dijelovima grada, kao i u drugim gradovima u Europi.