Program uključuje prostorne i programske intervencije na javnim površinama s ciljem revitalizacije područja Školjića, odnosno zone uz Rječinu.

Kroz usku suradnju sa građanima koji žive na području Školjića i organizacijama koje djeluju na tom području, uz transfer znanja i iskustava primjera dobre prakse iz EU,  ovaj program propituje prenamjenu prostora bivših industrija, tranziciju bivših industrijskih središta, participativno planiranje prostora, nove oblike turizma. Pritom se fokusira na moguće svakodnevice u postindustrijskim gradovima u vidu novih oblika rada, novih tehnologija i materijala, proizvodnje hrane u urbanom kontekstu, novih distributivnih politika, recikliranja, kulturno-umjetničkih aktivnosti, zabave itd.

Programom su uspostavljana dva operativna sjedišta, jedno u Vodovodnoj, drugo u Ružićevoj, kao mjesta na kojima će se održavati dio programa i interakcije s građanima.

Program se sastoji od uspostavljanja neobičnog pop-up društvenog centra u Vodovodnoj ulici kao rezultata suradnje s njemačkom organizacijom ZK/U iz Berlina i Goethe-Institutom iz Zagreba, koji će istovremeno biti radionica, učionica, igralište, mjesto susreta stanara i prostor za društveno-kulturne aktivnosti poput sajmova, malih sportskih natjecanja, filmskih projekcija, prezentacija i drugih. Zatim, u suradnji sa Urbanim separeom na Klobučarićevom trgu ispred OŠ Nikola Tesla postavit će se 3 drvena paviljona za odmor i igru, ozelenjena biljkama, koji će također poslužiti i kao centralno mjesto za kvartovska sezonska događanja kao što su advent, proljetni sajam, ljetne filmske projekcije i slično.

U Ulici Podhumskih žrtava na Sušaku organizirat će se jedinstven program ”Kortil Uživo” u suradnji s Galerijom Kortil, Građevinskom tehničkom školom, Graditeljskom školom za industriju i obrt te Osnovnom školom Centar. Kreativni kolektiv Kombinat predstavit će autorski koncept ”Afterparty” – event dnevnog prepuštanja glazbi, plesu i razgovoru kao suprotnost noćnim izlascima. U suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci i drugim partnerima realizirat će se novi murali i grafiti na prostoru Školjića što će, u kombinaciji s postojećim, rezultirati ”Galerijom na otvorenom” – alternativnim načinom za upoznavanje grada na Rječini.

Početkom 2021. bit će predstavljena i publikacija u kojoj će se objediniti iskustva partnera i sudionika, opisi metodologija te upute za daljnje korake revitalizacije ove i sličnih zona u Hrvatskoj i šire. Publikacija će biti predstavljena i u sklopu završne konferencije programskog pravca Slatko i slano.