Kako izgleda arhitektonska edukacija, proizvodnja znanja, istraživanje potencijalnih suradnji i metoda transverzalne pedagogije unutar arhitektonskog obrazovanja? Odgovore na ta pitanja nudi četvrto izdanje programa Future Architecture Platform – prve paneuropske platforme koja okuplja muzeje arhitekture, festivale i producente koji djeluju u domeni arhitekture i čiji je cilj približiti široj javnosti ideje o budućnosti gradova i arhitekture.

Kako izgleda arhitektonska edukacija, proizvodnja znanja, istraživanje potencijalnih suradnji i metoda transverzalne pedagogije unutar arhitektonskog obrazovanja? Odgovore na ta pitanja nudi četvrto izdanje programa Future Architecture Platform – prve paneuropske platforme koja okuplja muzeje arhitekture, festivale i producente koji djeluju u domeni arhitekture i čiji je cilj približiti široj javnosti ideje o budućnosti gradova i arhitekture. Program The Publishing School usmjerava se na daljnje istraživanje arhitektonske edukacije i proizvodnje znanja preko tri programa: simpozij, izložba i publikacija.

Simpozij stavlja naglasak na metode radikalnih pedagogija u arhitektonskim školama te preispituje mogućnosti deschoolinga (odmicanja od tradicionalnog školovanja) u područjima od arhitektonskog projektiranja do političke teorije. Izložba se organizira uz podršku riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, objedinjuje skup već izdanih publikacija, govori o otvorenim društveno-političkim narativima hrvatskih gradova na obali mora prenoseći njihovu prošlost, sadašnjost i budućnost, posebice u kontekstu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Izložba uključuje radove sudionika Future Architecture Platforme iz serije Izdavaštvo-akcija I-II III, kao i kurirani izbor međunarodne umjetnosti na temu radikalne pedagogije. Publikacija, nastala u suradnji s izdavačkom kućom dpr-barcelona, fokusira se na arhitektonsku edukaciju i na izdavaštvo kao procesne uređaje, omogućujući stvaranje konceptualnih, kao i konkretnih prostora suradnje i prijenosa znanja izvan postojećih okvira.