Predavači i panelisti

Erik Kessels – nizozemski dizajner, fotograf, umjetnik, izdavač i suvlasnik komunikacijske agencije KesselsKramer koja je radila na brendiranju brojnih muzeja i kulturnih događanja, gradova i pokrajina, među kojima se izdvaja brendiranje Leeuwarden-Fryslân 2018, Europske prijestolnice kulture 2018. godine.


Miguel Rivas – partner u TASO group, pružao je podršku u brendiranju preko 20-tak gradova među kojima se izdvajaju Oslo, Dublin, Liverpool, Bogota, Torino, Atena…


Kai Amberla – direktor organizacije Finland Festivals, krovne organizacije koja okuplja istaknute glazbene, kazališne, plesne, književne, vizualne i dječje kulturne programe.


Boris Ljubičić – hrvatski dizajner, već desetljećima osvaja najvažnije nagrade za grafički dizajn od Tokija do New Yorka.


MUZE / Dragana Lucija Ratković Aydemir – organizacija iz Hrvatske koja pomaže gradovima i područjima u razumijevanju svoje baštine i identiteta te kreiranju privlačnih turističkih destinacija.


Spotted by Locals / Sanne i Bart van Poll – Sanne i Bart su osnivači i vlasnici inicijative Spotted by Locals, gradskog vodiča i mobilne aplikacije koja trenutno obuhvaća 71 grad, a sadržaj kreiraju lokalci navodeći svoja omiljena mjesta te tako omogućuju turistima da destinaciju vide njihovim očima.


Šesnić&Turković / Marko Šesnić i Goran Turković – zagrebački studio za dizajn, višestruko nagrađivan na međunarodnim i nacionalnim natječajima, čiji su radovi izlagani na većini relevantnih izložbi u regiji kao i u mnogim stručnim publikacijama.


Daniela Angelina Jelinčić – znanstvena savjetnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu, redovita profesorica kolegija iz tematike kulturnog turizma, ekonomije kulture, upravljanja kulturnim dobrima, kreativnih industrija na Sveučilištu u Dubrovniku, Sveučilištu u Zagrebu te poslovnim školama, kao i na UNESCO Chair for Cultural Heritage Management and Sustainable Development, Institute for Advanced Studies Köszeg (iASK), Mađarska te ekspert Vijeća Europe za kulturni turizam.


Sense Consulting / Enes Nahić i Marko Škrobo – vodeća hrvatska konzultantska tvrtka koja je vlastita inovativna rješenja plasirala na tri kontinenta i u 17 država svijeta, dobitnica nagrade UNDP-a za jedan od najboljih svjetskih projekata jačanja institucionalnih kapaciteta.


Ideoteka / Ana Jergović i Bor Dizdar – Bor se dizajnom bavi više od 10 godina, a radio je u filmskoj i video industriji, turizmu, kulturi, izdavaštvu, arhitekturi, oglašivačkim agencijama i edukaciji, dok je Ana bila zaposlena kao direktorica marketinga zadužena za razvoj branda COTRUGLI Business School te je obavljala marketinške aktivnosti u sedam država JI Europe.


Morena Milevoj – marketinška i PR stručnjakinja, osnivačica Brendaonice i vlasnica lifestyle bloga. Morena je dugogodišnje iskustvo u marketingu i komunikacijama stekla u raznim turističkim kompanijama u zemlji i inozemstvu te svoje bogato iskustvo vrlo rado prenosi  polaznicima brojnih radionica kao mentor i predavač.


Ivan M. Petrović – predsjednik UO EXIT fondacije koji je odgovorna za sve društvene aktivnosti Exit Festivala (Novi Sad), Sea Dance Festivala (Budva), te Sea Star Festival (Umag). Tim koji Ivan vodi u posljednje je četiri godine realizirao više od stotinu projekata, a među njima se izdvajaju imenovanje Novog Sada europskom prijestolnicom kulture 2021. godine, te inicijativa te kasnije imenovanje Novog Sada europskom prijestolnicom za mlade 2019. godine.


Jelena Toth – direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, a njena karijera uključuje rad u novinarstvu te PR/Marketing industriji. Njena se posvećenost razvoju turizma Varaždina očituje kroz rad na jedinstvenom festivalu Špancirfest koji već dvadeset godina pretvara povijesnu gradsku jezgru Varaždina u najveću pozornicu u Hrvatskoj.


Gorana Barišić Bačelić – vodi Tvrđavu kulture Šibenik, mladu javnu ustanovu u kulturi koja upravlja revitaliziranim šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone, koja se vrlo brzo pozicionirala kao primjer dobre prakse upravljanja kulturnom baštinom, a tvrđave su vrlo brzo postale prepoznatljiv kulturni brend na nacionalnoj razini.


Vera Jegović Bolanča – voditeljica Odjela za marketing, prodaju i odnose s javnošću Tvrđave kulture Šibenik, javne ustanove koja upravlja revitaliziranim šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone.


Karla Labaš i Paula Brajević – Karla je kulturna radnica od 2013. zaposlena u JUK Dubrovačke ljetne igre na mjestu voditeljice odnosa s javnošću i marketinga, a bila je i članica tima koji je radio na kandidaturi Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Paula je stručna suradnica u uredu ravnateljice Dubrovačkih ljetnih igara gdje je stekla profesionalno iskustvo rada na poslovima produkcije i organizacije scenskih i izvedbenih umjetnosti.


Hrvoje Laurenta – izvršni direktor Zagreb Film Festivala i zagrebačkog Kina Europa, jedne od najznačajnijih nezavisnih kulturno-umjetničkih institucija u ovom dijelu Europe te Predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.


Goran Rihelj vlasnik i glavni urednik vodećeg turističkog portala HrTurizam.hr, prije otvaranja portala najčitaniji bloger Večernjakove blogosfere, radio na organizaciji raznih turističkih manifestacija, kao i event manager za razne klijente.


Ana Šilović – direktorica konzaltinga za kulturu i kulturni turizam proIDEA. Posjeduje više od deset godina iskustva u projektnom managementu, strateškom planiranju i pripremi i razradi projekata u području kulture te rada u nevladinim udrugama, privatnim firmama, strukovnim udrugama. Bila je projektni manager projekata poput predstavljanja Hrvatske na Venecijanskom bijenalu arhitekture (2006., 2012.), na Londonskom festivalu arhitekture (2010.), te na Svjetskom kongresu arhitekata u Tokiju (2011.)