Govornici

Kroz key-note predavanja, panele i prikaze vlastitih radova, 30-ak domaćih i međunarodnih aktera iz polja kulture i kreativnih industrija ponudit će vlastito razumijevanje različitosti - u teoriji, filmu, starim i novim medijima, izvedbenim umjetnostima, glazbi, video igrama…

Najavljujemo ključne govornike

Dr. Lev Manovich jedan je od vodećih teoretičara digitalne kulture, autor najznačajnije knjige u području novih medija – The Language of New Media, utemeljitelj Cultural Analytics Laba i pionir u području primjene znanosti o podacima na analizu suvremene kulture. Predaje Na konferenciji će predstaviti svoj novi projekt Elsewhere, koji istražuje promjene u različitosti u raznim područjima kulture koristeći podatke na Internetu, odnosno milijune korisničkih zapisa od 2007-2019, s ciljem uspostave novih metoda proučavanja kulturnih i kreativnih industrija.


Alissa Quart izvršna je urednica neprofitne organizacije i medijske platforme Economic Hardship Reporting Project (EHRP) , posvećene naručivanju, uređivanju i distribuciji reportaža o zadnjoj američkoj krizi i nejednakosti. Autorica je četiri publicističke knjige, uključujući i hvaljenu Squeezed: Why Our Families Can’t Afford America, a također piše kolumnu za Guardian pod naslovom Outclassed. Na konferenciji će predstaviti inovativni model koji EHRP primjenjuje u proizvodnji i distribuciji medijskih sadržaja.