Program

Porto Etno među vama // 6.-8.9.2019.
Okosnicu festivala predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i sva ostala svjetska glazba i gastronomija s kojom se susrećemo uslijed globalizacijskih trendova i sve intenzivnijih migracijskih gibanja.

Porto Etno, festival svjetske glazbe i gastronomije čiju okosnicu čine zajednice nacionalnih manjina Rijeke, doseljenici u Rijeku kao i glazbeni nomadi iz cijelog svijeta, u svojoj se trećoj godini širi na tri dana i 3 različite lokacije: Trg 128 brigade HV/Trg Riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječku placu.

 

Koncertni program: Boban Marković Orkestar, BaBa ZuLa, Acid Arab, Iva Bittova i mnogi drugi
Gastro sajam: 20 svjetskih kuhinja, zajednice nacionalnih manjina Rijeke i doseljenici iz cijelog svijeta
Pop-up glazbeni, cirkuski i gastro programi na riječkoj tržnici
Porto Etno tjedan u riječkim restoranima
Radionice za djecu

Festival obuhvaća glazbeni, gastronomski, folklorni, cirkuski i dječji program i namijenjen je svima – Riječankama i Riječanima kao i našim privremenim sugrađanima iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta!

Autohtoni mirisi, okusi, pjesme i napjevi Istre i Kvarnera, združeni su s onima iz cijelog svijeta u vibrantnu recepturu multikulturalnog i otvorenog grada. Okosnicu festivala predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i sva ostala svjetska glazba i gastronomija s kojom se susrećemo uslijed sve intenzivnijih migracijskih gibanja. Uzimamo najbolje od kulture i prirode i pretvaramo to u začin kojim dajemo novi okus Rijeci. Kuhinja različitosti time stvara nove prostore za međusobna druženja, za solidarnost i toleranciju.

Preko 100 izvođača, 20 svjetskih kuhinja i mnogobrojni edukativni programi čine Porto Etno specifičnim festivalom koji na najbolji način utjelovljuje Luku različitosti, slogan kojim Rijeka iduće godine nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture.

Porto Etno proizvodi programski pravac Kuhinja različitosti Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture zajedno s Gradom Rijekom, zajednicama nacionalnih manjina Rijeke i doseljenicima u Rijeku iz cijelog svijeta.

Voditelj glazbenog programa: jazz glazbenik Zoran Majstorović

Voditeljica gastronomskog programa: Masterchefica Srđana Jevtić

Programi za djecu i programi na riječkoj placi su besplatni za posjetitelje, hranu ćete moći kušati po iznimno pristupačnim cijenama, dok se ulaz na koncerte naplaćuje:

  • festivalska ulaznica – pretprodaja: 100 kn, na ulazu: 150
  • dnevna – pretprodaja: 70 kn, na ulazu: 100 kn
  • HNK Zajc – pretprodaja 60 kn / na ulazu 80 kn

Popust 20%: studenti, umirovljenici i nezaposleni

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, djeca do 12 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja.

Promotivne festivalske ulaznice kreću u prodaju 8.7, putem sustava Eventim.

Vidimo se na trećem Porto Etno festivalu!

 

Porto Etno 2017.
Porto Etno 2018.