Diversity Mixer

Diversity Mixer – politike i prakse u kulturnim i kreativnim industrijama je projekt sufinanciran kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije (2014-2020) i biti će implementiran u periodu od dvije godine od listopada 2018. do listopad 2020. godine.

Projekt se fokusira kroz sektorski pristup menadžmentu različitosti na različitost u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI). Zajednički ga provode RIJEKA 2020 d.o.o. i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, kao pridruženim partnerom. Cilj projekta je istražiti postojeće prakse menadžmenta različitosti u javnom i privatnom sektoru kulturnih i kreativnih industrija na lokalnom i europskom nivou i identificirati prenosive modele.

U sklopu projekta biti će objavljen Izvještaj o dobrim praksama, Izvještaj o različitostima, organizirati će se međunarodna konferencija te izraditi preporuka politika u pogledu upravljanja različitostima. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je  143.054,72 eura raspodijeljen između partnera ovisno o  aktivnostima koje provode.

Povezane vijesti:

Uključili smo Mikser – 14.12.2018.