O nama

Mjesto susreta
RiHub je mjesto razmjene, zajedničkog kulturnog i društvenog djelovanja te aktivizma, dom za građane i profesionalce u kreiranju i realizaciji programa i projekata.

Osim tehničke i financijske potpore sudioničkim programima, RiHub otvara svoja vrata i profesionalcima koji u njemu mogu pronaći mjesto za privremeni i povremeni rad.

RiHub je mjesto susreta građana, aktivnih dionika sudioničkih programa i profesionalaca koji u njemu mogu naći mjesto za privremeni i povremeni rad. Poticanje aktivnog uključivanja u oblikovanje društveno-kulturne scene i partnerski odnos s lokalnom zajednicom jedan je od prioriteta projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Stoga će građani upravo ovdje moći razvijati svoje ideje, predlagati i provoditi projekte Civilnih inicijativa i Zelenog vala.

Cilj je potaknuti građane da konkretnim akcijama djeluju u svojoj zajednici te da zajednički rješavamo probleme i unaprjeđujemo životne uvjete. Također kroz program Vijeća građana poticat ćemo aktivno uključivanje zajednice u procese donošenja odluka.

U svjetlu jačanja zajednice te jačanja poduzetne i kreativne zajednice, RiHub otvara svoja vrata i ostalim potencijalnim partnerima koji trebaju visokokvalitetni prostor za vlastite programe – prezentacije, konferencije i/ili seminare.