O nama

Tobogan radimo s djecom, a
ne samo za njih!

Jureći niz drugi Tobogan, djeca postaju aktivni stvaratelji kulturnih sadržaja. Niz edukativnih programa vođenih od strane najrelevantnijih ustanova, organizacija i pojedinaca te kreativno provođenje vremena učinit će ljetne praznike poučnom zabavom za djecu, roditelje, none i noniće te sve one koji se osjećaju dovoljno poletno da nam se pridruže u ovoj veseloj vožnji.

Tobogan uključuje radionice (animirani film, videomapiranje, izrada videoigara, dramsko-lutkarske radionice, radionice izrade stripa, pisanja, glazbene radionice), predstave, glazbene programe, urbane šetnje, knjiške igre, projekcije filmova, live act cinema, igranje videoigara, plesnjake i druge sadržaje primjerene djeci, ali i svima onima koji žele provesti aktivni početak najboljih ljetnih praznika. Lokacije su brojne: od Exportdrva, preko gradskih parkova, Hartere, gradskih kulturnih ustanova, plaža, tržnice te drugih poznatih, ali i još neotkrivenih gradskih prostora.

Kako bi se niz Tobogan spuštala i djeca izvan Rijeke i njene bliže okolice, Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojim pripovjednim kazalištem krenulo je na put po moru i u planine. Tako će u petak 6. srpnja gostovati na Cresu, u gradu Cresu, a u subotu 7. srpnja u Gornjim Kutima. Ovaj program proizašao je iz suradnje programskih pravaca 27 susjedstava i Dječja kuća.

Program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.

Za sve dodatne upite i informacije pišite nam na tobogan@rijeka2020.eu