Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Upoznaj EPK, Vijesti

Promocija DJ-a i najava EPK tuluma

U četvrtak, 4. prosinca 2014. godine, u 11 sati, u Salonu Grada Rijeke održano je predstavljanje pobjednika DJ natječaja u okviru promocije kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine i tom prilikom dodijeljene su im nagrade.

Događaju su prisustvovali Irena Kregar-Šegota, voditeljica projekta Rijeka 2020, predstavnica Hrvatske glazbene unije Jadranka Čubrić te DJ-i DIM, Kiano & Below Bangkok, Smeđi Šećer i Vladimir Wölfl.

DIM, Kiano & Below Bangkok, Smeđi Šećer i Vladimir Wölfl pobjednici su DJ natječaja EPK AmbasadoRI. Prvu dvojicu izabrala je publika glasanjem na Facebook stranici, dok je drugu dvojicu odabrao stručni žiri. Podsjećamo, natječaj za EPK DJ-e raspisan je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom (podružnica Rijeka), a prijavilo se 13 DJ-a s odličnim miksevima na teme iz koncepta kandidature Rijeke za EPK 2020: luka, rad, različitost i voda. Svi pristigli miksevi mogu se poslušati na YouTube kanalu.

Prvi promotivni tulum mikseva nastalih u sklopu natječaja pod nazivom “Luka različitosti” održat će se već 5. prosinca na Korzu, s početkom u 20 sati, nakon čega se, u 22 sata, zabava seli u Tunel. Sljedeća promocija će se održati 18. prosinca u Omladinskom kulturnom centru Palach.

U mixu naziva „45°19’N 14°26’E“, DIM je svoja razmišljanja o konceptu pretočio u glazbu sjećanja koja ga najviše podsjećaju na Rijeku.

Kiano & Below Bangkok poznati je DJ duo iz Opatije, koji su se predstavili  sa miksom „Grad koji teče” koji  kvalitetno prezentira sve teme iz koncepta.

Smeđi Šećer dočarao je Rijeku kroz retro zvuk, a miks „Prema suncu“ otvara s riječkim bendom Art pollution trio.

Vladimir Wölfl u miksu “Luka” dočarava zvukove rada i luke kroz raznolik izbor singlova.

[foogallery id=”1148″]