Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
Tribine i promocija, Vijesti

Prosinačko čudo na nezavisnoj sceni

Galerija Kortil jučer je postala mjesto novih prijateljstava, suradnji, mjesto na kojem je, moglo bi se reći, zakopana ratna sjekira nezavisne scene. Po prvi puta dogodilo se prosinačko čudo – nezavisni kulturnjaci nisu pričali o proračunu i prošlosti već su aktivno promišljali budućnost. Zajedno! Tome mogu zahvaliti Jolandi Todorović koja je organizirala ovu korisnu radionicu i pozvala Igora Bajoka iz udruge Smart, iskusnog trenera koji je na vrlo jednostavan način potaknuo sve prisutne da premoste svoje različitosti i zajednički promisle sadašnjost i budućnost galerije Kortil i načine moguće suradnje preko galerije na projektu riječke kandidature za EPK2020.

Svi prisutni podijeljeni su u 4 radne grupe – svaka sa svojim zadatkom (potencijali galerije, problemi i strahovi suradnje s galerijom, budućnost galerije, mogućnosti suradnje…). Grupe su prvo iznijele svoja mišljenja kroz što su se svi bolje upoznali, a nakon čega su se nadopunjavale i na kraju prezentirale što su osmislile. Njihove ideje rješenja problema i načine iskorištavanja neiskorištenih potencijala te mogućnosti međusektorske suradnje.

Na kraju su sudionici istaknuli kako su ovom radioničkom procesu došli do modela moguće suradnje te su samoinicijativno izrazili želju za još jednim sastankom. Na tom će sastanku sve ideje konkretizirati i krenuti u realizaciju mogućih programa za EPK 2020.

[foogallery id=”1317″]