Group 42 CopyGroup 35Group 42Group 42 Copy 3Group 34Group 42 Copy 2
RiHub, Vijesti, Zeleni val

Prvi “hotel” za biljke u Rijeci

U subotu 16.11. 2019. godine od 11 do 13 sati u RiHubu se održava radionica Sobno bilje za neznalice 2 u sklopu programa Biljkoteka Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Biljkoteka je projekt zamišljen kao biljni hotel, knjižnica i laboratorij za učenje o botanici. Prostor RiHuba postao je utočište za zelene ljepotice kojima njihovi vlasnici žele naći novi privremeni ili trajni dom. Svi zainteresirani građani u Biljkoteci mogu ostaviti svoje biljke na čuvanju kako ne bi uvenule kad primjerice moraju otputovati ili izbivati iz kuće.

U sklopu biljkoteke organiziran je i ciklus radionica Sobno bilje za neznalice o njezi kućnih biljaka i kreativnom kućnom vrtlarenju. Radionice su namijenjene svima koji misle da nemaju “zelene prste” i žele naučiti više o pravilnom načinu brige za svoje bilje.

Na radionici će polaznici naučiti osnove njege i održavanja zdravlja kućnoga bilja od zalijevanja do prihranjivanja, obrezivanja i čišćenja biljaka. Kako prepoznati pozive u pomoć biljke prije nego što bude prekasno? Kako pravilno dozirati zalijevanje i prihranjivanje te kako prepoznati nametnike i uspješno ih se riješiti? Odgovore na ova pitanja zna voditeljica radionice Natali Bosić, pedagoginja koja gaji posebnu strast prema vrtnoj i kućnoj botanici, a vrijeme ulaže u oblikovanje urbanog vrta u centru Rijeke s oko četrdesetak biljnih vrsta.

Radionice su ograničene na 15 polaznika, a prijave su obavezne na email rihub.info@rijeka2020.eu, s naslovom koji sadrži naziv radionice za koju se prijavljuje.